'Osmanlıca'nın yanında İngilizce de lazım'

Akfen Holding ve TAV Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları anımsatarak,"Osmanlıca'nın yanında İngilizce de bilmeniz lazım. Ben İngilizce'yi 50 yaşımdan sonra öğrendim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Akfen Holding ve TAV Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, girişimcilik için yurt dışı tecrübesi ve yabancı dil bilmenin önemine işaret ederek, "Osmanlıca'nın yanında İngilizce de bilmemiz lazım. Ben İngilizce'yi 50 yaşımdan sonra öğrendim, okulda öğrenseydim tartışmasız 3 misli olurdum" dedi. 

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 12. Girişimcilik Haftası açılış konferansında konuşan Akın, iş hayatındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. 

Okulu bitirdikten sonra kalorifer kazanı işine girdiğini, ilk işine sermayesi olmadığı için bankadan aldığı kredi ile başladığını anlatan Akın, gençlerin ilk sermayeyi bulamadığı için girişimciliğe ilgisinin azaldığını söyledi. 

Yapılan işi sevmenin ve ilgili olmanın önemini vurgulayan Akın, motive olunan, gönül verilen işte mutlaka başarı sağlanacağını dile getirdi.  

Akın, bilgi ve tecrübelerinin artması için gençlere yurt dışına gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları anımsatan Akın, "Osmanlıca'nın yanında İngilizce de bilmeniz lazım. Ben İngilizce'yi 50 yaşımdan sonra öğrendim. İngilizce'yi okulda öğrenseydim tartışmasız 3 misli olurdum. 56 bin personelimiz var, yüzde 95'i İngilizce biliyor" diye konuştu. 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Akın, "Projesi olanlara yardım eder misiniz" şeklindeki soruyu, "Neden olmasın ancak fikir parlaksa yüzde 75'ini biz alırız. Sen başarılı oldukça bizdeki hisseyi tekrar alırsın" şeklinde cevapladı. 

Kadın-erkek eşitliği konusundaki bir soru üzerine de Akın, şöyle konuştu: 

"Beni siyasete sokmak istiyorsunuz ama girmem. Şu kadarını söyleyeyim; fizik ve beyin olarak kadın-erkek eşit değil. Fizik olarak erkek daha güçlü tabi ama beyin olarak onlar bizden daha ileri. Kadınların uluslararası şirketlerde yönetime girmeleri adeta zorunlu hale geldi. Bizde de olacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir