'Türkiye bizim için öncelikli pazar'
Sigorta Cini Genel Müdürü Vos, Türkiye'nin kendileri için öncelikli pazar olduğunu söyleyerek, yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
Türkiye'nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri Sigorta Cini'nin Genel Müdürü Pieter-Bas Vos, genç ve dinamik nüfus yapısı nedeniyle pek çok açıdan avantajlı durumda bulunan Türkiye'nin kendileri için öncelikli pazar olduğunu söyledi. Vos, "Türkiye her geçen gün büyüyor. Bu potansiyelden faydalanacak sigorta sektörüne yatırıma devam edeceğiz." dedi.
Vos, Sigorta Cini'nin Türkiye'deki yatırımları ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hollanda merkezli NN Group altında "Sigorta Cini" adıyla Türkiye'de üç yıldır yer aldıklarını anlatan Vos, Türkiye'de sigortacılık sektöründe büyük fırsatlar bulunduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin demografik gücüne dikkati çeken Vos, "Ülkenin çevresinde gelişen olaylar tabi ki kısa vadede risk teşkil ediyor, fakat ben her şeye rağmen Türkiye'nin geleceğine yönelik çok olumlu düşüncelere sahibim. Ülkenin sigortacılık sektöründe büyük fırsatlar var. Sektör gelişmekte ve nispeten genç. Ekonomik büyümeden yararlanılabilir." diye konuştu.
'Türkiye bizim için öncelikli pazar'
Vos, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfus yapısı nedeniyle pek çok açıdan avantajlı olduğuna işaret ederek, "Türkiye bizim için öncelikli pazar. Her yıl yatırımlarımızı artırıyoruz. Bu yıl da 10 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Örneğin Ankara'da yeni mağazalar açabiliriz. Türkiye her geçen gün büyüyor. Bu potansiyelden faydalanacak sigorta sektörüne yatırıma devam edeceğiz." dedi.
Türkiye’nin değişik illerindeki 20 mağaza ve uzman ekiple, tüm sigorta ürünleri hakkında danışmanlık vererek, sigorta satın almayı kolaylaştırdıklarını ifade eden Pieter-Bas Vos, "Türkiye'de tüketiciler sigortanın yararlarını tam olarak bilmiyor. Sigorta mecburi olmadıkça alınmıyor. Sektör olarak sigortalı olmanın faydalarını ülkedeki tüketicilere anlatmazsak, bu bilinmezlik, sektörün büyümesinin önünde bir risk olabilir. Türkiye'deki ortalama gelir seviyesi de sigorta sahibi olma oranını etkiliyor. Gelir seviyesi arttıkça sigortalı olma oranı artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
'Müşteriler yüzde 50 fazla ödemek istemiyor'
Bir süredir Türkiye'nin gündeminde yer alan zorunlu trafik sigortası ücretlerine değinen Vos, ücretlerde daha şeffaf olunması gerektiğine dikkati çekti. Vos, şunları kaydetti:
"Trafik sigortasında fiyatların geçen yıla göre yüzde 50 fazla olmasının sebeplerini müşteri merak ediyor. Müşteri geçen yıl ödediği kadar ödemek istiyor. Belki yüzde 10 fazla, fakat yüzde 50 fazla ödemek istemiyor. Sigorta poliçeleri ABD, Avrupa ve Asya ülkeleri ile kıyaslandığında kesinlikle pahalı değil. Sektördeki rekabet, fiyatlarda baskı oluşturuyor. Tüketicilere karşı daha fazla şeffaf olunması sektörün yararına olacaktır."
Sigortacılık Kanunu'na ilişkin değişiklikleri de değerlendiren Vos, "Kanundaki değişikliklerin sık olması sektörü etkiliyor. Şirketler bu değişikliklere hemen ayak uyduramıyor. Değişikliğin sonucu görülmeden, yeni değişiklikler oluyor. Avrupa'da kanunlarda bu kadar sık değişiklik olmuyor. Sektör, görüşlerini hükümete sunma konusunda proaktif olmalı. Bu, hem müşterilere ve hem de sektöre yararlı olur." diye konuştu.
'40 yaşında emekli olmak beni şaşırtıyor'
Vos, hükümetin, iç tasarruf oranlarını artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ne yönelik çalışmalar yaptığına da değindi ve bu çalışmaların önemine işaret etti. Vos, Türkiye'de 40 yaşında emekli olma fikrinin kendisini çok şaşırttığını belirterek, "Hayatın tam ortasındayken neden emekli oluyorsun? Bence emekli olmak için yaş limiti oluşturulması gerekiyor. Emeklilik fonunda birikimlere, özel izinler hariç dokunulmaması lazım. Çünkü insanlarda kısa dönemli yararları, uzun dönemli yararlara tercih etme eğilimi vardır." dedi.