1 MW gücünde güneş enerji santrali kurdu

Güneş enerjisi sektöründe yenilikçi ve farklı çözümler sunan Aterenerji, Güres Tavukçuluk'un Manisa Saruhanlı'daki tavuk çiftliğinde 1 MW gücüyle Ege'nin en büyüğü olma özelliğine sahip güneş enerjisi santrali kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU ALP

İZMİR - Aterenerji, güneş enerjisi sektöründe yenilikçi ve farklı çözümler sunuyor. Atergrup bünyesinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Aterenerji Genel Müdürü Serkan Gümüş, halen dünyadaki en önemli Alman üretici olan Schmid&Pekintaş modüllerinin uygulama ve çözüm ortağı olarak endüstriyel binalardaki solar elektrik uygulamalarında Türkiye’de lider olmak, nihai tüketicilerde ise en güvenilir marka olarak anılmak hedefiyle çalıştıklarını söyledi. 

12 milyon euroluk yatırım 

Güres Tavukçuluk’un Manisa Saruhanlı’daki tavuk çiftliğinde 1 MW gücünde güneş enerjisi santrali kurduklarını belirten Gümüş, “Ekim ayında devreye aldığımız bu tesis, Ege’deki en büyük güneş enerjisi santrali. Grup olarak aynı zamanda global firmalara anahtar teslim inşaat hizmetleri sunuyoruz. Ravago Petrokimya’nın Aliağa’daki fabrika inşaatını, enerji çözümleriyle birlikte temelden çatıya sıfırdan projelendirdik. Ağustos ayında inşaatına başlanan ve inşaatı 20 milyon euroya malolacak fabrika Şubat 2015’te faaliyete geçecek. Burada ilk etapta 1 MW gücünde güneş enerji santrali kurulacak” dedi. Atergrup’un çatı ve cephe sektöründe uzmanlığını, Türkiye distribütörlüğünü üstlendikleri saydam ve yarı saydam panellerle perçinlediklerini vurgulayan Gümüş, “Çatı aydınlıkları dediğimiz alanlarda hem direkt güneş ışığı alabilecek hem de güneşten gelen ışınımla aynı anda elektrik üretebileceğiz, bu çok önemli bir yenilik. 2015 ilk ayından itibaren uygulamaları yaygın olarak görebileceğiz. Bununla beraber fotovoltaik çözümlerde invertör dediğimiz akım değiştirici bir cihaz var. Bununla ilgili olarak da dünyada ilk 5 arasında yer alan İngiltere’de pazar lideri olan marka ile özel bir anlaşma yaptık. Aterpower markasıyla aralık ayından itibaren Türkçe yazılım, kullanım kılavuzu ve 10 yıl garantiyi nihai tüketici ve yatırımcılara sunmaya başlıyoruz. 2015’te gerçekleşmesi planlanan 12 milyon euroluk fabrika yatırımı sayesinde, dünyanın önemli bir invertör üreticisi olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 2015’te nihai tüketicilerin ev kullanımına uygun akü ve invertörden oluşan kompakt sistemleri pazara sunacaklarını vurgulayan Gümüş, “Ev kullanıcılarının önündeki süreç basitleştirilecek" dedi.