20 otel hedefinden vazgeçmedi, Kağıthane’de açılış mayısta

Dünya Gazetesi - Handan Sema CEYLAN

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN SEMA CEYLAN

Er Yatırım ve Turizm, Marriott Oteller Grubu’nun şehir içi iş oteli markası Four Points by Sheraton markası ile hedeflerine kitlendi. 10 yılda 20 otel açma hedefinde olan firma, hem İzmir otelinin birinci yılını kutluyor hem de Mayıs 2019’da Kağıthane yatırımını açmaya hazırlanıyor.

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürmemizdeki gücümüzü 70 yıl önce temelleri atılan Er Şirketler Grubu’ndan alıyoruz” diyerek, şunları dile getirdi: “Madencilik ve denizcilik sektörlerinde de faaliyet gösteren grubumuz Er Yatırım ve Turizm firmasıyla turizm sektörüne girerek hedefini, 10 yılda 20 otel yapmak olarak belirledi. ‘Markalı şehir içi iş oteli yatırımcısı’ olma ve uluslararası fon değerine sahip bir gayrimenkul portföyü yaratma hedefi doğrultusunda, 300 milyon dolarlık bir yatırım kararı aldı. Uluslararası büyük otel markalarıyla görüşmeler yaparak 2014 yılında, dünyanın en büyük otel gruplarından Marriott Oteller Grubu’yla yaptığı anlaşma ile Four Points by Sheraton markasının Türkiye’deki stratejik partner işletmecisi oldu. 2015 yılı itibariyle, otel yatırımlarına start veren Er Yatırım ve Turizm; İstanbul Kağıthane, Kartal, Ataşehir, Eminönü, İzmir Bayraklı ve Gebze’de aynı anda 6 projeyi geliştirmeye başladı.”

İlk otellerini 30 milyon dolarlık bir yatırımla, 2017 yılı Eylül ayında İzmir Bayraklı'da hizmete açtıklarını anımsatan Çelikkanat, yine aynı marka altında 2019 yılında Kağıthane’de, 2020’de Gebze'de, 2021 ve 2022 yılında da İstanbul Kartal ve Ataşehir'de otel projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Çelikkanat, “Yıldız kategorisi 80’lerde kalmış bir kavram. İnsanlar artık kullanmadıkları şeylerin parasını ödemek istemiyor. İyi internet, hızlı check-in ve check-out, iyi kahvaltı ve güzel uyku istiyorlar. Biz bunu sağlamak için emek harcıyoruz. En iyi iş oteli hizmetini vereceğiz” açıklamalarını yaptı.

6 bin Marriott Oteli'nde İzmir tanıtılacak

Ferzan Çelikkanat, Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane Otel Müdürü Ali Kaymak ve Four Points by Sheraton İzmir Otel Müdürü Bülent Süzer ile birlikte açıklamalarda bulundu. Bülent Süzer, Marriott Oteller Grubu’na bağlı 6 bin otel olduğunu söyleyerek, önümüzdeki ay İzmir’in bu otellerin ekranlarında tanıtılacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir