250 milyon dolarlık yatırımla enflasyonun da önüne geçecek

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 15- 16 temel ihtiyaç maddesinde en ucuz fiyatı sunduklarını söyledi. Özilhan, bunun altında yaptıkları lojistik, depolama ve soğutma gibi yatırımların olduğunu anlatarak, 2 bin çiftçiyle anlaşmaları olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

Anadolu Grubu enflasyonu düşürmeyi hedefliyor. Yıllık 200- 250 milyon dolarlık yatırım yapan grup, Migros ve Kipa’da sattıkları 15- 16 temel ihtiyaç maddesinde en ucuz fiyatı verdiklerini savunuyor.

Antalya ve çevresinde 2 bin çiftçiyle anlaşma yapan Anadolu Grubu, bu çiftçilerden aldığı ürünü, lojistik ağı, soğutma ve soğuk hava depolarıyla perakende noktalarına daha uygun masrafla ulaştırabiliyor. Grup bu yatırımları sayesinde daha az zayiat veriyor.

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, her yıl 200-250 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirtti. Antalya ve çevresinde 2 bine yakın çiftçiyle anlaşmaları olduğunu anlatan Özilhan, bölgede de müthiş bir ekonomik değer yarattıklarını ifade etti. Özilhan, çiftçiden 1 liraya çıkan domatesin 10 liraya tüketiciye ulaştığını dile getirerek, ürünün satış noktasına kadarki süreçte yüzde 25’inin çöp olduğunu bu nedenle lojistik, soğutma ve soğuk hava depolama yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi. Bu yolla enflasyonun da önüne geçebileceklerini aktaran Özilhan, “Kendi paketleme, depolama ve lojistik operasyonlarımız sayesinde 15-16 temel ihtiyaç maddesinde en ucuz fiyatı sunuyoruz” dedi.

270 yeni mağaza açacak

Migros’taki son hisse alımına dair de açıklama yapan Özilhan, bu konuda ilk satın alma sürecinde anlaşıldığını ve hedefe ulaştıklarını söyledi. Migros’un büyüme hızının artmasının ardından Kipa’yı satın alarak atılım yaptıklarını ifade eden Özilhan, “Yılsonuna kadar bin 700 mağazayı geçeceğiz. Migros, Türkiye’de hanelerin yüzde 85’ine ulaşabiliyor. Migros kartlı 8 milyon müşteri var. Her gün mağazalarımıza 2 milyon müşteri giriyor. 2016’da 232 yeni mağaza açtık. Bu yıl 170 Kipa mağazasının entegrasyonuna ek olarak 100 adet yeni Migros mağazası olmak üzere toplam 270 mağaza açacağız. 2 bin tedarikçimiz var. Bütün markaları rafa koyuyoruz. Et için kendi tesislerimiz var. Torbalı’daki eğitim merkezimizde çok başarılı kasaplar yetiştiriyoruz. Bu tesis, Türkiye standartlarının da üstünde bir hizmet sağlıyor. 5M Migroslarda 30 binin üzerinde ürün çeşitliliği sunuyoruz. Bu anlamda çok büyük bir operasyon gücüne sahibiz” diye konuştu.

'DOAL'a 300 milyon dolarlık yatırım yaptı

Tarımda, Özgörkey Ailesi ve Brezilyalı Cutrale ile Türkiye’deki en büyük meyvecilik projesinin yatırımını yaptıklarını dile getiren Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 25 bin dekar arazide 7 çiftlikte 300 milyon dolara ulaşan yatırımla meyve tarımına yöneldiklerini bildirdi. Bu alanda kendi geliştirdikleri “Doal” markasına yatırım yaptıklarını ifade eden Özilhan, “Antalya ve çevresinde 2 bine yakın çiftçiyle anlaşmamız var. Bölgede de müthiş bir ekonomik değer yaratıyoruz. Gören’deki büyük paketleme tesisimiz ile, ürünün satış noktasına kadarki süreçte yaşadığı yüzde 25’lik kayıp miktarını minimuma indirdik. Anadolu Etap bunu organize ediyor. Çeşitli bölgelerde soğuk hava depoları ve lojistik merkezleri kurduk. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla meyve suyu ve yetiştiriciliğinde Türkiye’nin lider firması konumunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca Doal markamız ile Türkiye’de meyve denilince akla gelen ilk marka olmayı hedefl iyoruz” ifadelerini kullandı.

Kemik iliği için 22 yatak kapasitesi var

Anadolu Vakfı’nın verdiği desteklerle bugüne kadar Anadolu Sağlık Merkezi’nde de 37 binden fazla kişiye ücretsiz sağlık hizmeti verildi. Vakfın, “Sağlıklı Çocuklar Mutlu Yarınlar Projesi” ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasında; çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, gazi, şehit çocukları ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşılarak, projenin başlangıcından itibaren toplamda 5 bine yakın çocuk da bu kapsamda tedavi edildi. Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Türkan Özilhan kemik iliği naklinde Türkiye’nin her yıl 4 bin yeni vakayla karşılaştığını belirtti. Türkiye’nin bu vakalarla mücadelede yılda 2.5 milyar dolar harcadığını dile getiren Türkan Özilhan, “Türkiye’de kemik iliği için yatak kapasitesi 350. Bizim hastanemizde 22 yatak var. Her zaman dolu. Bir yatağa düşen personel sayımız ise 6- 7 kişi” dedi.