30.yılında 30 milyon dolarlık marka değerine ulaştı

Brand Finance'in hazırladığı 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinde ilk 100 arasında yer alan İnci Akü'nün marka değeri 30 milyon dolara yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sektörün Türk sermayeli markası İnci Akü, marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in hazırladığı 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinde ilk 100 arasında yer aldı. Yapılan araştırma İnci Akü’nün marka değerinin 30 milyon dolara yükseldiğini gösterdi. Böylece İnci Akü 30. yılında 30 milyon dolarlık marka değerine ulaşmış oldu.

Başlattığı “Global Markalaşma Projesi” ile markalaşma alanındaki çalışmalarına hız veren İnci Akü, 4 kıtada 78 ülkeye ihracat yaparak sektöründe ihracat liderliği bayrağını taşıyor.

İnci Akü Pazarlama Müdürü Damla Arkan, konu ile ilgili “’Dünya’nın ilk 10 akü üreticisi arasında olma’ vizyonumuzla yaptığımız çalışmaların sonucu olarak, Brand Finance’in bu yılki ‘En Değerli Markalar’ listesinde değeri yükselen markalar arasında yer aldık. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2013 yılı TİM sonuçlarında da ilk 1.000 ihracatçı firma arasında istikrarlı yükselişimizi sürdürerek, 212. sırada yer aldık ve “sektörün ihracat lideri” ünvanımızı bu yıl da koruduk. Hayata geçirdiğimiz her yatırım, proje ve aldığımız ödüller ile marka değerimizi yükseltiyoruz. ‘Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinde, akü sektöründe değerini geçen yıla göre arttıran İnci Akü, 30. Yılında 30 milyon dolarlık marka değerine ulaştı.” dedi.

Şirketlerin hayata geçirdiği faaliyetlerin marka değeri üzerine etkisini ortaya koyan araştırmanın amacı iş dünyasının, sürdürdükleri faaliyetler içinde markanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek. Değer tabanlı pazarlama yaklaşımını ülkemizin gündemine almayı başaran Brand Finance’in yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam değeri 30 milyar 849 milyon dolar ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir