AB Grup, 350 milyon dolara şehrin sembolünü yapacak

Gerçekleştirdiği lüks projeler ile adından söz ettiren AB Grup Holding, Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçireceği proje için 350 milyon dolar yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ - İSTANBUL 

Lüks projeleri ile öne çıkan AB Yatırım Holding, Basın Ekspres’te hayata geçireceği yeni projesinin temelini eylülde atıyor. Amerika ve New York’taki dünyaca ünlü binaların mimarları tarafından hazırlanacak 75 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projenin 32 bin metrekaresi yeşil alandan oluşacak. Şirket, aynı tarihte Muğla’da da 40 villadan oluşacak başka bir projeye daha başlayacak. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Özellikle Arap yatırımcılar, İstanbul’da hayata geçirdiğimiz projelere oldukça ilgi gösterdi ve onların talepleri bizim yatırım planlarımızı şekillendirdi” dedi. Şirketin Basın Ekspres’te hayata geçireceği projenin ilkleri ile şehrin sembolü olacağını anlatan Muhsin Bayrak, konut, ofis, AVM’yi kapsayan projenin havalimanına yürüme mesafesinde olacağını söyledi. Yaşam olanakları ile de benzersiz olacağını dile getiren Bayrak, İstanbul’un en değerli lokasyonlarından biri üzerinde yükselecek projeye yatırımcı nezdinde de önemli kıldığını anlattı. 

2014 cirosu 250 milyon dolar AB Grup son olarak Güneşli’de AB Yaşam Evleri Projesi’ni hayata geçirdi. 2014 Ağustos ayında tamamlanarak satışa sunulan projede yer alan 147 daireden 122 dairenin satışı yapılmış. Yüzde 65’i yeşil alandan oluşan bu proje de metrobüs güzergahına 3 kilometre, Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi ve Mahmutbey TEM gişelerine 4 kilometre, Bakırköy Deniz Otobüslerine ise 6 kilometre mesafede yer alıyor. Ağustos ayında tamamlanacak olan bir diğer proje olan Nişantaşı Bayrak Konakları projesi ise Valikonağı Caddesi'nin birinci paralelinde, bin metrekare arazi üzerinde 2 blok 28 daireden oluşuyor. 100 metrekare ile 200 metrekare arasında değişen, 1+1, 2+1, 3+1’lerin yanı sıra 5+1 dubleks seçeneğinin de mevcut olduğu Bayrak Konakları projesinde her daireye bir otopark alanı imkanı sunuluyor. Projenin sosyal imkanları da oldukça fazla. Muhsin Bayrak, söz konusu projeye yatırımcı nezdinde müthiş bir ilgi olduğunu söyledi. 

Projenin yüzde 30'u satıldı Önümüzdeki ay tamamlanacak projenin yüzde 30’u satılmış. Tüm projelerinde yabancı alım oranı ise yüzde 30 seviyelerinde. Muhsin Bayrak, projelerin yatırım değerleri hakkında şu bilgileri verdi: “Basın Ekspres’te gerçekleştirilecek olan projemizin yatırım bedeli 350 milyon dolar, Güneşli ’de hayata geçirilen AB Yaşam Evleri’nin yatırım bedeli 35 milyon TL, Nişantaşı Bayrak Konakları’nın yatırım bedeli ise 20 milyon TL.” Şirketin 2014 yılı cirosu 250 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Bayrak, bu yıl için ise beklentileri hakkında, “2015 sektör için büyüme beklentilerinin olduğu bir yıl. Dolayısıyla biz de iyi bir ivme yakalayarak 2015 sonuna kadar hedefl erimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

İstanbul’da konut alanların talebi Muğla’da villa projesi yaptırıyor

Muhsin Bayrak, Muğla’da eylülde başlanacak projenin çok özel ve butik bir proje olacağını söyledi. Mimarisi ve lokasyon özellikleriyle bölgedeki diğer projelerden farklı olacağı belirtilen proje hakkında Bayrak, şöyle konuştu: “Proje 40 villadan oluşacak. Basın Ekspres ile eş zamanlı olarak start vereceğimiz Muğla projesi, yabancı yatırımcıların İstanbul’da konut yatırımı yaparken Bodrum’da da yazlık yatırımı yapma taleplerine bağlı olarak gelişti. Özellikle Arap yatırımcılar, İstanbul’da hayata geçirdiğimiz projelere oldukça ilgi gösterdi ve onların talepleri bizim yatırım planlarımızı şekillendirdi.”

Bu konularda ilginizi çekebilir