ACC Jeneratör, Afrika ve Ortadoğu'ya açılıyor

ACC markasıyla 20 KW’dan 300 KW'lık güce kadar jeneratör üreten Genmar, yurtdışı pazarlardaki payını artıracak. Üretimini Türkiye'ye taşımayı planlayan şirketin hedef pazarları ise Ortadoğu ve Afrika ülkeleri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DEMET ÖZTÜRK

HALİL İBRAHİM UĞUR

ADANA - Genmar Endüstriyel, rotasını yurtdışı pazarlara çevirdi. Firma ortaklarından Selim Kasap, 2006 yılında farklı markaların bayiliklerini yaparak sektöre adım attıklarını, ACC markasıyla ürettikleri jeneratörlerin satışını da ülke genelindeki 20 bayi aracılığıyla yaptıklarını söyledi. 

ACC markasının özellikle portatif jeneratörlerde iyi bilindiğini dile getiren Kasap, aylık 30 makine üretim kapasitesine sahip olduklarını aktardı. Ürün gamlarını 2 bin KW’a kadar genişletmek istediklerini vurgulayan Kasap, “Bunun için TSE’ye başvuru yaptık. Üretime başlamamızla birlikte kapasitemizi de aylık 70 makineye çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. 

ajj.jpg

“2014'ü 2 milyon dolarlık ciro ile kapattık”

 Şirketlerini 2006 yılında Bülent Aybar, Ayhan Binici ile kurduklarını ve faaliyetlerini toplam 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Kasap, daha büyük bir tesis planladıklarını açıkladı. 

Jeneratörde Ortadoğu ve Afrika pazarında ciddi bir talep olduğunu söyleyen Kasap, iki yıl içinde üretimlerinin yüzde 50'sini ihracata kanalize etmeyi planladıklarını ve hedef pazarlarının da Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olduğunu belirtti. Servis hizmeti verdiklerinin de altını çizen Kasap, bölgede yüzde 20 oranında bir pazar paylarının olduğunu anlattı. Geçen yılı 2 milyon doların üzerinde ciroyla kapattıklarını açıklayan Kasap, “Bu rakamı 3 yıl içerisinde 25-30 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem yeni bayilikler de vereceğiz” diye konuştu. 

“2016'da 4 bin jeneratör satmayı hedefliyoruz” 

Şirket ortaklarından Ayhan Binici de geçen yıl bin adet jeneratör sattıklarını, bu yıl da ürün gamlarını artırarak 3 bin, önümüzdeki yıl ise 4 bin adet jeneratör satmayı hedeflediklerini belirtti. Çin’deki bir fabrikaya özel üretim yaptırdıklarını söyleyen Binici, buradaki üretimin her aşamasını kontrol ettiklerini vurguladı. Binici, “Biz sıradan Çin malı satmıyoruz. Biz Türkiye şartlarına ve iç piyasanın ihtiyacına göre jeneratör yapıyoruz. Ancak bunu Türkiye’de değil Çin’de yapıyoruz” dedi. Binici, satış sonrası servis hizmeti de verdiklerini söyledi. Yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye’de üretime geçmeyi planladıklarını açıklayan Binici, “Çin’de yarı mamul haline getirilen jeneratör parçalarını Türkiye’de birleştirmek istiyoruz. Parçaların montajını Adana’da yaparak üretimimize Türkiye'de devam etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. Ülke genelinde 20 bayilerinin bulunduğunu söyleyen Binici, “Bayi açtığımız her il, kendi çevrelerinde bulunan şehirlere de satış yapıyor. 2014 yılında en fazla 'Ricardo' marka motor satışı yaptık. Bu yıl da ürün gamımızı genişleteceğiz” dedi.