Adell Armatür ihracatını ikiye katladı

Adell Armatür Genel Müdürü Topçu, ihracatı ikiye katladıklarını, satışı ise yüzde 25 artırdıklarını söyledi; gelecek yıl otomasyon yatırımlarına ağırlık vereceklerini kaydetti. (Gökhan Karakurt)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖKHAN KARAKURT

Adell Armatür ve Vana Fabrikaları Genel Müdürü Ergun Topçu, “2017 yılına göre toplam satışlarımızda yüzde 25, ihracatta ise yüzde 100 artış sağlamış olacağız. 2017 yılında toplam satışlar içindeki yüzde 15 olan ihracatımızı bu yıl yüzde 33 dolaylarında gerçekleştireceğiz” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır yapı sektöründe faaliyet gösteren musluk üreticisi Adell Armatür, bu yıl üretici kimliğini, teknoloji ve ihracatını güçlendirecek yatırımlara ağırlık verdi. Genel Müdür Ergun Topçu, döküm hattı ve CNC talaşlı imalat tezgâhları yatırımıyla kapasitelerini yüzde 100 arttıracaklarını belirterek “Bu yıl üretici kimliğimizi, teknolojimizi ve ihracatımızı güçlendirecek yatırımlar yaptık. Kategorimizde temel proses olan döküm bölümümüze iki set KWC alçak basınç döküm hattı yatırımını yaptık. Döküm kapasitemizdeki yüzde 100 artışı dengelemek üzere mekanik işleme hattımıza da üç ve dört eksen Japon Brother işleme merkezleri ve beş eksen İtalyan Gozio ve BTB İşleme merkezleri ve CNC otomat tezgâhları yatırımlarını gerçekleştirdik. Ayrıca artan ihracat operasyonumuzu dengeleyecek montaj, test ve ambalaj sistem ekipmanları yatırımlarını hayat geçirdik” açıklamasını yaptı. Topçu, yeni yatırımlarıyla birlikte hassas ürünler, büyük parçalar ve çoklu döküm kolaylıklarıyla katma değerli ürünler üreterek cirolarına önemli katkılar sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca Low Pressure teknolojisi ile farklı ülkelerdeki standartların istemiş olduğu farklı kimyasal özelliklere sahip hammadde kullanımı ile ihracat pazarlarını çeşitlendirme imkânına kavuşacaklarını dile getiren Topçu şöyle devam etti: “Daha fazla model, daha fazla ürün üretebilmemize imkân sağlayacak esnek bir yapıya sahip olacağız. Global pazarlarda varlığımızı artıracağız.”

2019’da planda otomasyon ağırlıklı yatırımlar var

Gelecek yıl 2019’da otomasyon ağırlıklı yatırımlar planladıklarına değinen Argun Topçu, TUBİTAK Ar- Ge, Ur- Ge projelerine devam ederek, gerçekleştirmeyi planladıkları Robotik polisaj ve Robotik yükleme/boşaltma sistem projeleri olduğunu da anlattı.

Topçu, Adell Armatür markasıyla başta Türki cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar, Asya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdikleri bilgisini de paylaştı. Topçu, “Avrupalı firmalar, global markalar artık Uzak Doğu yerine Türk firmalarıyla çalışmak istiyorlar” şeklinde konuştu.