AESOB ile n11.com arasında işbirliği protokolü

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile n11.com arasında imzalanan protokolle birlik üyelerinin ürünleri, internet ortamında da satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)  ile n11.com arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

The Marmara Otel'de düzenlenen işbirliği protokolü törenine, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ile n11.com'un Yönetim Kurulu Üyesi ve Tepe Yöneticisi (CEO) Nak Kyun Chong katıldı. 

Törende konuşan Sevimçok, esnaf ve sanatkarın teknolojiyle ayağa kalkması gerektiğini söyledi. Esnafın el emeği göz nuru ürünlerinin büyük firmalarla rekabet edemediğine değinen Sevimçok, esnafın teknolojiden daha çok faydalanması gerektiğinin altını çizdi. 

Esnaf ve sanatkarın, sokağında görerek, hissederek satış yapmaya alışmış bir kesim olduğunu vurgulayan Sevimçok, şöyle konuştu: 

"E-ticaret satışını bu kesim çok fazla benimseyemez kabul edemez ama bizim yaptığımız işi gelecek kuşaklara aktarmak, gelecek kuşaklara iletmek gibi bir vefa borcumuz var. Mesleklerimizin son temsilcisi olmayacağız. Yaptığımız ürünleri, yaptığımız tatları, lezzetleri, daha fazla insana, daha çok kişiye tanıtmak zorundayız. Çünkü bu sitenin içinde binlerce firma var. Biz de bu binlerce firmanın arasına gireceğiz ve ürünlerimizi, lezzetlerimiz burada pazarlayacağız. Onun için n11.com'a ilk önce bu iş için Antalya'yı seçtikleri için teşekkür ederim." 

 İşletme maliyetlerini düşürüyor 

n11.com Tepe Yöneticisi Nak Kyun Chong da işletmeden tüketiciye satış anlayışıyla hareket eden, tüketici haklarına saygılı bir platform olduklarını söyledi. 

İnternet satışında fiziki mağazaların kira, aidat, depo gibi maliyetlerin ortadan kalktığını anlatan Nak, satıcıların aynı zamanda stok bulundurmak zorunda kalmadıklarını da bildirdi. 

E-ticaretin toplamda işletme giderlerini düşürdüğünü belirten Nak, bu avantajları n11.com'un sahip olduğu iş modeli ile birleştirmek istediklerini kaydetti. 

Törende AESOB Başkanı ?Sevimçok ile n11.com CEO'su Nak, işbirliği protokolüne imza attı. 

Protokol ile AESOB üyeleri, ürünlerini n11.com üzerinden internet ortamında da satışa sunabilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir