Akfen'in tahviline 2,5 katı talep

Akfen Holding'in tahvil halka arzı bugüne kadar yapılan en büyük reel sektör tahvil ihracı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding'in tahvil halka arzı tamamlandı. 100 milyon TL nominal değerdeki Akfen Holding tahvillerine 256 milyon TL talep geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla bakiyeyi yüklenim yöntemiyle gerçekleştirilen tahvil halka arzı bugüne kadar yapılan en büyük reel sektör tahvil ihracı oldu.

Tahvil ihracının faizi gösterge bono faizi + yüzde 4 olarak belirlendi. Bu ek getiri oranına göre ihraç edilen tahvillerin ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 6,42, ilk kupon ödeme dönemine göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranı yüzde 13,29 olarak gerçekleşti.

Yüzde 90'ı kurumsal yatırımcıya satıldı

2 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli olan tahvil ihracına 70'den fazla kurumsal yatırımcı ve 100'den fazla bireysel yatırımcı emir verdi. Dağıtım işlemi sonucunda satışa sunulan tahvillerin yüzde 90,12'si kurumsal yatırımcılar, yüzde 9,88'i de bireysel yatırımcılar tarafından satın alındı.

Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, arzı 200 milyon TL olarak kapattıklarını belirterek, "Türkiye tarihinin en büyük reel sektör tahvil ihracı rekorumuzu kırdık. 2010 yılında 100 milyon TL tutarında
Türkiye'nin ilk ve en büyük özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdiğimizde de yatırımcılardan 538 milyon TL tutarında yani arzın 5,3 katı oranında talep gelmişti" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir