Akkök'ün Yeni CEO'su Ahmet Dördüncü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Kimya, enerji ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Akkök Şirketler Grubu'nun CEO'luğunu Ahmet Dördüncü devraldı.
 
2005 yılından bu yana grubun CEO'luğunu yürüten Mehmet Ali Berkman ise Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Danışmanı olarak görev yapacak. Berkman'ın Aksa Akrilik, Akenerji, Akiş GYO ve Aktek'teki Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Akkök Şirketler Grubu'na bağlı diğer şirketlerdeki yönetim kurulu üyelikleri de devam edecek.
 
Ocak 2013 itibariyle Akkök Şirketler Grubu'ndaki yeni görevine başlayacak olan Ahmet Dördüncü, son olarak Sabancı Holding CEO'su olarak görev yapıyordu.
 
Dördüncü Kimdir?
 
Sabancı Holding bünyesindeki çalışmaları sırasında birçok grup şirketinin Yönetim Kurullarında Başkan, Başkan Yardımcısı ve Üye olarak görev yapan Dördüncü, Ulusal İnovasyon Girişimi'nin Kurucu Üyelerindendir. Ayrıca, Endeavor Türkiye kuruluşuna üye olup, TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu'nun eski başkanıdır.
 
Çukurova Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden lisans derecesini alan Dördüncü, aynı alanda Almanya Mannheim ve Hannover Üniversitelerinde lisansüstü çalışmalarını yapmıştır. İngilizce, Almanca, Portekizce ve İspanyolca bilen Ahmet Dördüncü evli ve iki çocuk sahibidir.