Akyürek Pazarlama yüzde 13 büyüdü

Şirketin FAVÖK değeri ilk çeyrekte yüzde 19 büyüyerek 5 milyon lira oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2013 yılının haziran ayında halka açılan Akyürek Pazarlama, 2014'ün ilk çeyreğinde yüzde 13 büyüme kaydetti. Şirketin net satışları 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 170.6 milyon TL oldu.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri kurumsal yapılanmanın geri dönüşlerini aldıklarını belirten Akyürek Pazarlama Genel Müdürü Uğur Özden, “Türkiye’de ekonomik aktivitenin çeşitli etkenlerle önemli ölçüde etkilendiği bir çeyrek dönemde, göstermiş olduğumuz performans dikkate değer. Ciro büyümemizin ortalama enflasyon ve reel büyüme tahminlerinin üzerinde seyretmesi önemli bir başarı göstergesi olarak yaptığımız yatırımların meyvelerini aldığımızı gösteriyor" dedi.

2014 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen net satış miktarının 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 13 büyüme gösterdiği ve 170.6 milyon TL olduğunu belirten Özden, "11.9 milyon TL olan brüt kârlılık ise 2014 yılında 13.9 milyon TL’ye yükseldi. İlk çeyrekte almış olduğumuz en önemli sonuçlardan biri de, geçen yılın FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) değerinin yüzde 43’ünü bu dönemde gerçekleştirmiş olmamız” şeklinde konuştu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir