Alman devinden Türkiye'ye yeni yatırım

BSH Türkiye CEO'su Klein, BSH Türkiye'nin 2018 yılına kadar 200 milyon euroluk kapasite artışı yatırımı yapacağını ve ciroyu iki katına çıkaracağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Beyaz eşya üreticisi BSH Türkiye CEO'su Norbert Klein, ciro bakımından Türkiye'deki en büyük yedinci yabancı şirket konumundaki BSH Türkiye'nin 2018 yılına kadar 200 milyon euroluk kapasite artışı yatırımı yapacağını; cironun da iki katına çıkarak 3.5 milyar euroya ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

BSH Türkiye'nin önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Klein, "Bu yıl zor bir yıldı. Türkiye'deki toplam beyaz eşya üretimi yüzde 1, ihracat ise yüzde 5 büyüdü. BSH Türkiye'deki büyüme ise üretimde yüzde 17, ihracatta yüzde 22 oldu. Bu sonuçlar bizi Türkiye'de daha fazla yatırım yapma konusunda cesaretlendiriliyor" dedi ve ekledi:
              
"2005 yılından bu yana Türkiye'ye 1 milyar euro yatırım yaptık. 2018'e kadar üretimi artırmaya yönelik 200 milyon euroluk daha yatırım yapacağız."
              
Klein, yatırımla birlikte 2018'e kadar 1,300 yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.
              
Klein, "2018'de cironun da iki katına çıkarak 3.5 milyar euroya ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.
              
BSH Türkiye'nin bu yıl toplam satışlarının yüzde 15, iç pazar satışlarının ise yüzde ise yüzde 5-6 büyüdüğünü belirten Klein; 2015'te Türkiye pazarında yüzde 2-3, BSH iç satışlarında ise yüzde 7-8 büyüme öngördüklerini söyledi.
             
Diğer yandan dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi konumunda BSH Grubu, Türkiye yatırımlarını genişleterek Rusya, Ukrayna, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Belarus bölgelerinin yönetimini Türkiye'ye bağladı. Böylece grup, Türkiye'den yönetilen ülke sayısını 87'ye çıkardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir