Alp Keler EFAMA Yönetim Kurulu'na seçildi

Ak Portföy Genel Müdürü Keler, Avrupa Fon ve Varlık Yönetimi Birliği Yönetim Kurulu'na seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ak Portföy Genel Müdürü ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Dr. Alp Keler, Avrupa Fon ve Varlık Yönetimi Birliği (EFAMA) Yönetim Kurulu'na seçildi.

Ak Portföy açıklamasına göre, Ak Portföy Genel Müdürlüğü ve TKYD Başkanlığı görevlerini yürüten Keler, daha önce Fortis Portföy Yönetimi'nde Genel Müdür, ABN AMRO Asset Management Asia'da Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Portföy Yönetimi'nde Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Keler,  Bilkent Üniversitesi'nden MBA derecesi aldı. Galatasaray Üniversitesi'nde ekonomi hukuku yüksek lisansı ve Marmara Üniversitesi'nde bankacılık alanında doktora derecelerine sahip olan Keler, 2008-2011 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde Portföy Yönetimi Dersi Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.    

CFA Society of İstanbul Eski Başkanı ve halen Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Keler, evli ve 2 çocuk babası.

Keler, konuya ilişkin değerlendirmesinde, EFAMA'nın Yönetim Kurulu'na seçilmiş olmasının, temsil ettiği kurumlar adına önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

 Avrupa'da fon yönetimi sektörünün Avrupa Birliği (AB) ekonomisinin son 50 yıllık gelişiminde ve bugünlere gelmesinde kritik bir role sahip olduğunu ifade eden Keler,  EFAMA üyesi kuruluşların Avrupa çapında yatırım ve emeklilik fonları başta olmak üzere toplam değeri 15 trilyon avroya ulaşan varlığı yönettiğini bildirdi.

Keler,  amacının Türkiye'de hızla gelişmekte olan varlık yönetimi sektörünü Avrupa çapında temsil etmek ve Türkiye'deki sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak için gerekli iş birliğini gerçekleştirmek olduğunu vurgulayarak, bu gibi oluşumlarda aktif rol almanın İstanbul Finans Merkezi kapsamında önem taşıdığının altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir