Alstom, Türkiye'deki demir yolu ihaleleriyle ilgileniyor

Türkiye'de açılan ve açılacak demir yolu ihalelerine gireceklerini belirten Alstom Başkanı ve Üst Yöneticisi Lafarge, "Eğer ülkede yüksek hızlı tren projelerine seçilirsek, yerel tedarik şartlarına uyarak daha fazla yatırım yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Entegre demir yolları sistemleri alanında faaliyet gösteren ve merkezi Fransa'da bulunan Alstom'un Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Henri Poupart-Lafarge, Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgilendiklerini, açılan ve açılacak demir yolu ihalelerine gireceklerini bildirdi.

Henri Poupart-Lafarge, Türkiye pazarıyla ilgili olduklarını ifade ederek, 60 yıldan fazladır Türkiye'deki demir yolları sektörünün güvenilir bir ortağı konumunda bulunduklarını, bu iş birliğini uzun yıllar sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Alstom'un yüksek hızlı tren, metro ve tramvaylar için özel hizmetler, bakım, modernizasyon, altyapı ve sinyalizasyon gibi geniş bir yelpazede çözüm sunduğunu ifade eden Lafarge, "Alstom, yaklaşan tren projelerinde Türkiye tarafından eşlik etmek için tercih edilen bir ortaktır." dedi.

Türkiye'de kamunun yaptığı projelere teknoloji yatırımlarıyla katıldıklarını belirten Lafarge, İstanbul'daki ofislerinin Orta Doğu ve Afrika bölgesinin merkezi konumunda bulunduğunu, bu bölgelerdeki bütün projeleri 2012'den bu yana İstanbul'dan yönettiklerini ve burada 200 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Lafarge, "Türkiye'nin demir yolları sektörünün kalkınması için daha fazla yatırım yapmayı, Türk ekonomisine daha fazla katkı yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer ülkede yüksek hızlı tren projelerine seçilirsek yerel tedarik şartlarına uyarak daha fazla yatırım yapacağız. Türkiye'de açılan ve açılacak demir yolu ihalelerine gireceğiz." diye konuştu.

"Çok heyecanlıyız"

Alstom Başkanı ve CEO'su Lafarge, Türk hükümetinin uzun dönemli bir vizyona sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk hükümeti yatırımları asla azaltmadı. Şimdi bölgedeki sorunlara rağmen 2023 vizyonu çerçevesinde projeleri daha hızlı gerçekleştiriyor. Türk hükümetinin 2023 yılına kadar 36 milyar avroluk bir yatırım planı var. Türkiye'nin hem şehirler arası hem de şehir içi ulaşım için iddialı hedefleri var. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı 5 milyar liralık metro hattı... Bunlar için çok heyecanlıyız."

"Bütün demir yolu projeleriyle ilgileniyoruz"

Henri Poupart-Lafarge, Alstom'un demir yolları için altyapıdan sinyal sistemine kadar Türkiye'nin ihtiyacı olan tüm çözümleri sunduğunu ifade ederek, "Bundan dolayı bütün demir yolu projeleriyle ilgileniyoruz. Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgileniyoruz." dedi.

Şehirleşme, devam eden sanayileşme, trafik sıkışıklığı ve artan nüfustan dolayı dünyanın altyapı yatırımlarına ihtiyacının büyüdüğünü belirten Lafarge, 5 yıl içinde küresel demir yolu piyasasının yıllık yüzde 3'ten fazla büyüyeceğini ve Türkiye piyasasının bu bölgedeki en büyüklerden biri olacağını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir