Anadolu Boru, yeni yatırımları ile ihracatta daha aktif olacak

Anadolu Boru Profil Nakliye Genel Müdürü Ersin Karacabey, "Bu yılın ilk çeyreğinde çeşitlendirme stratejimiz kapsamında grup firmalarımızdan Zeb Metal’i devreye alacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Dikişli çelik boru ve profil üretimi alanında faaliyet gösteren Anadolu Boru, soğuk haddelenmiş sacdan hassas uygulamalara yönelik profil üretimine odaklandı. Bu yılın ilk çeyreğinde çeşitlendirme stratejileri kapsamında grup firmalarından Zeb Metal’i devreye alacakları bilgisini veren Anadolu Boru Profil Nakliye Genel Müdürü Ersin Karacabey, "Mevcut sektörümüzle ilgili grubumuz adına yeni bir ürün kalemi üretimi için yatırım süreci halen devam ediyor. Yatırımın ilk fazına ait bütçe ise yaklaşık 3.5 milyon TL. 2017 yılı sonu için planladığımız ikinci fazla toplam yatırım bütçemiz 10 milyon liraya ulaşacak. Bu yatırımla beraber ihracatta daha aktif olmayı hedefliyoruz" dedi.

Anadolu Boru’nun dikişli çelik boru ve profil üretimi alanında faaliyet gösterdiğini anlatan Ersin karacabey, çelik boru üretimini levha sac ve dilinmiş sac üretimi gibi çelik servis merkezi faaliyetleriyle de desteklediklerini kaydetti. 2016 yılında hedefledikleri satış rakamlarına ulaştıklarını ifade eden Karacabey, "90 milyon liralık satış değerimizle2016’yı tamamladık. Bu yılın ilk çeyreğinde çeşitlendirme stratejimiz kapsamında grup firmalarımızdan Zeb Metal’i devreye alacağız. Mevcut sektörümüzle ilgili grubumuz adına yeni bir ürün kalemi üretimi için yatırım sürecimiz devam ediyor. Yatırımımızın ilk fazına ait bütçe yaklaşık 3.5 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. 2017 yılı sonu için planladığımız ikinci fazla toplam yatırım bütçemiz 10 milyon TL’ye ulaşacak. Bu yatırımımızla beraber ihracatta daha aktif olmayı hedefliyoruz" diye kaydetti.

Servis ağını yurt genelinde genişletmek istiyor

Müşteri portföylerinin kayda değer kısmını yurtiçi müşterilerinin oluşturduğunu söyleyen Ersin Karacabey, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere ihracatlarının bulunduğunu belirtti. Karacabey, iç pazarda ise İç Anadolu Bölgesi’nde daha aktif olduklarını kaydetti. Marka bilinirliklerini ve servis ağlarını ülke geneline yaymak istediklerini ifade eden Karacabey, "Hızlı, verimli ve esnek üretim anlayışıyla hitap etttiğimiz üretim sektörlerinin tedarik zincirinde önemli bir halkayız. Firmamızı 1998 yılında kurduk. 10 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplamda 40 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Firmamızda 60 kişi istihdam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Ürünlerinde TS EN 10305-3 ve TS EN 10305-5 standartlarında kalite sistemi uyguladıklarını vurgulayan Karacabey, "20 yıllık sektör tecrübemizle, özellikle bulunduğumuz İç Anadolu Bölgesi’nde, tedarik zincirinde önemli bir yere sahibiz. Bu yıl içinde pazar genişletme çalışmalarımızla marka bilinirliğimizi ülkemiz geneline yayarak, reel ve nominal büyüme hedefl iyoruz" dedi.

"Prosesleri iyileştirecek butik ürünler sunabiliyoruz"

Üretimle ilgili de bilgiler veren Ersin Karacabey, yılda 70 bin ton yassı malzeme işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade ederek, "Soğuk haddelenmiş sacdan dikişli boru imal ediyoruz. Firmamızda, Ø10 milimetre ila Ø63.5 milimetre dış çap aralığında ve 0.40 milimetre ila 2 milimetre arası kalınlık grubunda üretim yapıyoruz. Mobilya, ev gereçleri ve metal eşya gibi farklı imalat sektörlerine hizmet veriyoruz" diye konuştu. Metal eşya sektörüne yönelik müşterilerine ürünlerinin fonksiyonlarından ödün vermeden maliyet avantajı sağlatabilecek yeni bir ürün grubu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini bildiren Karacabey, şöyle devam etti: "Yine bu yılın ilk çeyreğinde yeni ürün grubumuzu müşterilerimizin beğenisine sunmayı planlıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızı müşterilerimizin proseslerini optimize etme ve ürün fonksiyonlarını geliştirme bakış açısıyla yönlendiriyoruz. Bu kapsamda, grup firmalarımızdan Anatel Metal’de geliştirdiğimiz hat üstünde online işlem yapabilme kabiliyetimizle, müşterilerimize kendi proseslerini iyileştirebilecek butik ürünler sunabiliyoruz."

"Avrupa'nın üretim üssüyüz"

Türkiye’nin çelik boru sektöründe ihracatçı ülke konumunda bulunduğunu vurgulayan Ersin Karacabey, "Avrupa’nın en önemli üretim üssü durumundayız. Standart sanayi borularından, uluslararası enerji nakli boru hattı projelerine yönelik borulara kadar geniş yelpazede üretim kabiliyetimiz bulunuyor. Bu durum ülkemiz adına katma değer üretiyor" yorumunda bulundu. Bu kapsamda 2017’de başlaması beklenen AB ile Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi müzakerelerinin ihracatçı konumda olan çelik boru sektörü için önem arz ettiğine dikkat çeken Karacabey, "Bu müzakere sürecinde AB tarafından devam ettirilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) görüşmeleri ve diğer serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye’nin pozisyonunun netleşecek olması, çelik boru sektörünün global rekabet gücünü kaybetmemesi adına önemli" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir