Antibakteriyal seramik üretti Cerastyle ile dünyaya açılıyor

İncesu OSB’ye yaptığı fabrika yatırımı ile üretim kapasitesini artıran, Ar-Ge çalışmaları sonucu antibakteriyel yüzey kaplama üreten Turkuaz Seramik, dünya pazarlarında ise ‘Cerastyle’ markası ile yarışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK 

KAYSERİ - Kayseri'nin en büyük seramik üreticisi Turkuaz Seramik, kapasite ve ürün çeşitliliğini de artırdı. Firmanın son geliştirdiği ürünü antibakteriyel yüzey kaplama ile standart seramik yüzeyleri, bakteri oluşumunu engelleyen ve hijyen sağlayan özel yüzeylere dönüşüyor.

İncesu OSB'deki 35 milyon euroluk yatırımlarının 10 milyon euroluk kısmını bu yıl hayata geçirdiklerini aktaran Turkuaz Seramik Genel Müdürü Abidin Özkaya, "İncesu'daki yatırımımızla Kayseri OSB'deki fabrikamızda sağladığımız 480 kişilik istihdama, 330 kişi eklemiş olduk. İki fabrikamızda yıllık 2,5 milyon satılabilir vitrifiye üretiyoruz. Kapasite olarak büyüklükte Türkiye'de ikinci sıradayız. Türkiye'de yıllık 18 milyon vitrifiye üretiliyor.İncesu'daki üretimi 2013 yılından bu yana hem kapasite hem ciroda ikiye katlandık. Avrupa'nın en büyük 'Fine Fire Clay' üretim tesisiyiz. Dolap uyumlu ve büyük hacimli etajerli lavabolar, minimalist tezgah üstü lavabolar 'CeraStyle' markası ile üretiliyor. Bu tesisimizde 140 farklı model ve ebatta ürün üretilebiliyor. Merkez tesisimizde vitrifiye grubu ürünler açısından geniş ürün yelpazesine sahibiz. Bu tesisimizde ise yaklaşık 90 farklı modelde ürün üretebiliyoruz. Her iki tesisimizde de kullanılan basınçlı döküm teknolojisi sayesinde , üstün yüzey kalitesine sahip daha pürüzsüz ürünler üretiliyor" dedi.

Ürün tasarımlarının patentinin olduğunu, dünya pazarında farklı ürün çeşitleri ile yer aldıklarını ifade eden Özkaya, "250-300 çeşit ürünü 'Cerastyle' markası ile üretiyoruz. 15 mühendisin çalıştığı Ar-Ge birimimiz var. 2 yeni uygulamayı daha hayata geçirdik. Bunlardan birincisi olarak bakteriyel özelliğe sahip yüzey elde ettik. Bu çalışmamız uluslararası akredite bir kuruluş laboratuvarında yapılan testlerle onaylandı. İkinci yeni uygulama ile TSE tarafından 'TSE Çift Yıldız Belgesi'almaya hak kazandık.. Klozet grubu ürünlerin Avrupa standardı olan TS EN 997 ve lavabo grubu ürünler Avrupa standardı olan TS EN 14688 standartlarına uygun şekilde yıllardır üretiliyor. Bu ürünlerimiz zorlaştırılmış performans testlerinin tamamından geçerek başarılı oldu" diye konuştu.

Amerika'ya ihracata başladık

Amerika'ya ihracata başladıklarını ve yurtdışında şubeleri ile hizmet verdiklerini söyleyen Abidin Özkaya , "Avrupa ve Balkan ülkelerine üretimimizin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz. Amerika'ya ihracata başladık. İç ve dış pazarda dengeli büyümeyi tercih ediyoruz. Yurtdışında mağazalaşıyoruz. Libya, Tunus, Cezayir ,Ukrayna, Irak, Ürdün, İsrail, Kosova, Bulgaristan, Almanya, İtalya, İngiltere'de mağazalarımız var" dedi.