Astes4'ün distribütörlüğünü Alseko yapacak

Alseko Şirketler Grubu, İsviçre firması Astes4 ile distribütörlük anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ/BURSA

Alseko Şirketler Grubu; otomasyon, makina tasarımı ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösteren Astes4 ile Türkiye distribütörlüğü anlaşması yaptı. İsviçre merkezli olup akıllı FMS çözümleri ile sınıflama imkanı sağlayan sistem üretimi gerçekleştiren Astes4 firmasını da bünyesine katan Alseko, yılsonunda yüzde 20 büyüme hedefliyor.

Alseko, dünya çapında patente sahip esnek üretim sistemleri üreten Astes4 ile makine sektörünü yeniliklerle tanıştırıyor. Alseko Şirketler Grubu Genel Müdürü Halil Koç, geçtiğimiz nisan ayında Alseko Enerji olarak imzaladıkları anlaşma sayesinde hem ürün çeşitliliği hem de müşteri portföyü anlamında büyüme sağladıklarını söyledi. Koç, “Lazer kesim makinesi ile kesilen sacların loading and unloading sistemini ve otomasyon kurulumunu yaparak, depolama işlemini yürüten Astes4, otomasyon sistemlerini yazılımla destekleyen uygulamalar sunuyor. Lazer kesim makinelere otomasyon sağlayarak, işlevi tamamlayıcı sistemler geliştiriyor. İsviçre merkezli olup 5 yıl önce kurulan Astes4 ile nisan ayında anlaştık. Bu alandaki müşteri portföyümüzü kendi alanında büyük ebatlı lazer kesim makineleri üreten firmalar oluşturuyor. Sektörü teknolojiyi ile buluşturacak adımlar atıyoruz” diye konuştu. Koç, öte yandan, grup bünyesinde faaliyet gösterdikleri Alseko Metal firması olarak da Böhler Uddeholm Çelik AŞ’nin Güney Marmara bölge bayiliğini ve Alseko Enerji firması olarak İtalyan lazer markalama kaynak makineleri üreticisi Sisma’nın Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini söyledi. Gelecek yıllarda da makine alanındaki yatırımlarını sürdüreceklerinin bilgisini veren Halil Koç, orta vadeli yatırım planlarına mevcut satışını yaptıkları çeliklerin tüm yüzünü işleyip temiz halde satışını yapabilecek bir sistem oluşturmayı da eklediklerini ifade etti.

İlk makine ihracatını Ortadoğu’ya planlıyor

Alseko Enerji olarak, lazer markalama ve lazer kaynak makine satışlarında faaliyette oldukları 2013 yılından itibaren, toplamda 40 makine satışı gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Halil Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri, Samsun, İzmir, Kocaeli, İstanbul ve Bursa’ya makine satışları gerçekleştirdik. Yılın son çeyreği itibariyle yurtdışına da satışlar başlatıyoruz. Ortadoğu pazarını hedefimiz olarak gösterebilirim.” Bursa merkezin yanı sıra Ankara, Konya ve İzmir’de satış temsilciliklerinin bulunduğunu söyleyen Koç, önümüzdeki yıllarda ihracat başlatmayı da hedeflediklerini açıkladı.

2016’da 1 milyonluk yatırımla yüzde 20 büyüme hedefliyor

2014’de 350 bin euroluk makine yatırımı yaptıklarını, bu yıl ise yatırımları beklemeye aldıklarını dile getiren Halil Koç, “2016’da atak yapmayı planlıyoruz. Makine bünyemize hem CNC hem de taşlama makine yatırımı planlıyoruz. 2016’da 1 milyon TL’lik yatırım yapacağız” dedi. 2014’de cirosal bazda yüzde 20 büyüme kaydederken, 2015’te de yüzde 20 büyüme hedefine yaklaştıklarını söyleyen Koç, gelecek yıl da yine yüzde 20 büyüme hedeflediklerini bildirdi.