Asus’un yeni serisi Zenfone Türkiye’de

Asus’un yeni akıllı telefon serisi ZenFone, önümüzdeki hafta Türkiye’de satışa sunuluyor. 4,5 ve 6 inçlik ekranlara sahip telefonlarda Intel işlemci ve yeni arayüz ZenUI bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tayvan merkezli teknoloji şirketi Asus’un yılbaşında lanse ettiği ZenFone serisi akıllı telefonları, Türkiye’de de satışa sunuluyor. 4, 5 ve 6 inçlik modeller, önümüzdeki hafta itibari ile teknoloji marketlerde yerini alacak. Tüm ZenFone modelleri, gücünü 1,2 Ghz’den 2,0 GHz’e kadar çeşitli hızlar sunan çift çekirdekli Intel Atom işlemcilerden alırken, daha çok fotoğraf teknolojileri üzerine özellikleri ile ön plana çıkıyor. Cihazlardan Zen- Fone4, 449 TL, ZenFone5, 699 TL, son olarak Zonfone6 isimli tabletfon ise 799 TL fiyatla tüketiciler ile buluşacak. Yeni serinin tanıtımı le ilgili düzenlenen etkinlikte konuşan Asus Başkan Yardımcısı Eric Chen, her tasarımda önceliklerinin insan olduğunu belirterek dijital yaşamın karmaşık detaylarını düzenleyerek tüketiciler ile buluşturmayı hedefl ediklerini söyledi. 

"Akıllı telefonsuz yaşayamıyoruz" 
Yaşam ve mühendislik arasında mükemmel denge için çalıştıklarını vurgulayan Cehn, “Tasarımların temel anlamı fonksiyonel ve duygusal ihtiyaçları karşılamak. Artık bilgisayarlara ev ve ofislerde bağlı kalmak zorunda değiliz. Olanaklar sonsuz gerçek zamanlı ve kişiye özel. Bugün akıllı telefonların önemli kişisel cihazımız ve onlar olmadan yaşayamıyoruz. Bu yüzden en olağanüstü telefonu yaratmayı hedefl edik. Bu çaba bizi kamçıladı ve herkesin hoşuna gidecek gücü sunmak için talip olduk. Ben her zaman en iyi teknolojinin bir kaç kişi tarafından değil kitleler tarafından kullanılanlar olduğuna inandım” diye konuştu. 

Asus Türkiye ve Kuzey Afrika Ülke Müdürü Bora Aras ise Zen- Fone ürünlerinin tasarım Oscar'ı olarak bilinen ödüller aldığını hatırlatarak Asus olarak en iyi teknolojinin geniş kitlelerce kullanılan teknoloji olduğundan hareketle inanılmazı ararken çıktıkları bu yolda herkesin keyifle kullanabileceği lüks bir akıllı telefon tasarlamayı hedeflediklerini anlattı. Aras, “Güçlü işlemcisi, mükemmel fotoğraf kabiliyeti ve kullanıcıların yaşamlarındaki her anlarını düzenleyip takip etmelerine olanak tanıyan özellikleriyle ZenFone ve ZenUI kullanıcı arayüzü teknolojide fark ve üstünlük arayanların tercihi olacak” açıklamasını yaptı. 

Pili de arka kapağı da değişiyor 
Telefonlardan Zenfone 4, 4 inç ekrana sahip ve 800x480p çözünürlük sunuyor. 4, 1,2 GHz’lik Intel Atom Z2520 işlemci ile çalışıyor. Ön kamerası bulunmayan cihazın, arka kamerası ise 5 MP. Telefonun pili ve arka kapağı değiştirilebiliyor. 5 inçlik ZenFone 5 ise ZenFone 4'e kıyasla daha gelişmiş özelliklere sahip. Intel’in en güçlü Atom işlemcisi Z2580 ile çalışan akıllı telefonun ekran çözünürlüğü ise 1280×800 (HD). Bu telefonda, 2 MP bir ön kamera yer alıyor. Zen- Fone 5'in arka kapağı değiştirilebiliyor fakat pili değiştirilebilir değil.

ZenFone 4,5 ve 6 modelleri yeni kullanıcı arayüzü ZenUI ile geliyor
ZenFone 6, 178 derece görüş açılı 6 inç’lik bir IPS HD ekrana sahip. ZenFone 5’te olduğu gibi desteklediği GloveTouch ve PenTouch teknolojileri sayesinde herhangi bir kalemle veya eldivenle de kullanılabilen ZenFone 6, 1.6 GHz hızda çalışan Intel Atom Z2560 işlemciye sahip. 6 inç’lik geniş ekranın ASUS SonicMaster ses teknolojisi ile desteklendiği ZenFone 6, kulaklıkla film izlerken veya oyun oynarken sanal çevresel ses teknolojisini de destekliyor. ASUS’a özgü PixelMaster teknolojisiyle desteklenen 13.0 MP’lik ana kamera ve yüksek çözünürlüklü kendi portreleriniz ve video görüşmeler için 2.0 MP’lik ön kameranın da bulunduğu ZenFone 6, kömür siyahı, inci beyazı, kiraz kırmızısı ve şampanya sarısı olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. ZenFone 4, 5 ve 6 modellerinin tümü ASUS’un yeni kullanıcı arayüzü ZenUI ile geliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir