Atasay, mücevherden sonra gıda ile de dünyaya açılıyor

Atasay ile başarı mücevheratta başarılı olan Kamer Ailesi, yeni gıda markalarıyla günlük 1 milyon lira ciro yapmayı gözüne kestirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Huqqa ile yeme içme sektörüne adım atan, ardından The Market Bosphorus, Qurabiye ve son olarak Huqqabaz markasıyla sektördeki büyümesini sürdüren Kamer Ailesi, Atasay ile mücevherattaki başarısını şimdi Q Gıda markasıyla yeme içme sektöründe yakalamak istiyor. Gıda markalarını bu yıl dünya şehirlerine taşıyacak olan şirket, 2020’de günde 1 milyon TL ciro yapmayı hedefliyor.

Q Gıda Food & Beverage ve yeni restoran markası Huqqabaz’ın lansman toplantısında konuşan Q Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, 2013 yılında Huqqa ile gıda işine girdiklerini hatırlatarak, “Ailemiz içinde bir araya geldiğimizde eskiden ağırlıklı mücevherat sektörünü konuşurduk. Şimdi ise en önemli sohbet konumuz gıda işi oluyor. Amacımız geleneksel Türk lezzetlerinin dünyada hak ettiği yere gelmesi” dedi.

Huqqa, The Market Bosphorus, Qurabiye markalarının yanına Huqqabaz ve Liqqit markalarını da eklediklerini söyleyen Kamer, Q Gıda’yı dünya markası yapmayı amaçladıklarını dile getirdi. Atasay ile dünyaya tonlarca altın ihraç etmiş olmalarına rağmen Huqqa’nın marka bilinilirliğinin çok yüksek olduğunu belirten Kamer, “Huqqa’da 49 ülkeden misafir ağırladık. Ortadoğulu misafirlerin yoğunluğu yüzde 40’a yakın. Bugün bir Ortadoğu ülkesine gittiğimde Huqqa dediğimde çoğu kişi biliyor. Bu yüzden markalarımızı dünyaya açmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, Q Gıda markaları geçen yılı 6 restoran ve 650 kişilik istihdamla kapadı. 2016 yılına kadar restoranlara 100 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi. 2013’te ilk restoranın açılmasının ardından 8 ayda 10 milyon TL ciroya ulaşılırken, 2016 52 milyon TL ciro ile kapatıldı. Bu yıl Q Gıda’nın hedefi 100 milyon TL ciro ve 1000 kişilik istihdam. 2018’de 200 milyon TL ciro hedefl eyen şirket, 2020 yılında Türkiye’nin 81 ilinde mağaza açmayı, 3 bin kişilik istihdamı ve günlük 1 milyon TL ciro yapmayı gözüne kestirdi. Ayrıca 2020 yılına kadar dünyada 10 -12 şube hedefleniyor.

Londra ve New York'a gidecek

Şirket içinde Huqqa lüks segmentte gruplandırıldı ve birkaç ay sonra İstanbul Emaar Square’de açılacak ikinci Huqqa’dan sonra markanın Türkiye’de yayılması noktalanacak, tamamen yurtdışında yeni açışlar yapılacak. İlk yurtdışı durağı ise ekim ayında Dubai Mall olacak. Sıradaki noktaların ise Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Tunus, Fas, Umman, Londra ve New York olması hedefl eniyor. Huqqabaz’ı ise ulaşılabilir lüks zincir restoran markası olarak konumlandıran Q Gıda, burada da franchise ile tüm Türkiye’ye yayılmayı ve yurtdışına da açılmayı hedefl iyor. Huqqabaz’ın altında 15 alt marka buılunuyor. Huqqabaz’ın Türkiye’deki ilk durağı Watergarden Ataşehir oldu. Bu yıl için İstanbul, Gaziantep ve Almanya Mannheim’de birer Huqqabaz açılması için sözleşmeler de imzalanmış durumda.