Atlasjet, filosuna '30' yeni uçak katacak

Atlasjet, 30 adet Airbus A321ceo siparişi için mutabakat zaptı imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/PARİS  - Havayolu şirketi Atlasjet, Airbus ile liste fiyatıyla hesaplandığında 3 milyar doları bulan 30 adet yeni Airbus 321ceo modeli uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı. Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, görüşmelerin devam ettiğini ve sipariş sayısı ile diğer detayların henüz nihayetlendirilmediğini söylediler. Sektör kaynakları, anlaşmanın şartlarına göre siparişin 30 adetin altına inebileceğini söylediler.               

Atlasjet ve Airbus konu hakkında yorum yapmadı. Atlasjet'in filosunda şu anda 19 adet Airbus A320 ailesi üyesi uçak bulunuyor.               

Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun 22 Ekim'de Reuters'a yaptığı açıklamada yaklaşık 50 uçak için değişik üreticilerle görüşme halinde olduklarını ve son aşamaya yaklaştıklarını söylemişti. Havayolu şirketine yakın bir kaynak, "Yapılan anlaşmaya rağmen Boeing ve bir diğer uçak üreticisi ile görüşmeler sürüyor. Yapılan bu anlaşmayı görüşmelere başlayabilmek için bir ön koşul olarak görmek gerekiyor. Henüz kesin sipariş anlamına gelmiyor" dedi.           

 

Bu konularda ilginizi çekebilir