Ayakkabı Dünyası, dönüşüme Bursa'dan devam edecek

Ayakkabı Dünyası, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi'nde yer alan mağazasının kapılarını, değişen konsepti ile yeniden açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Ayakkabı Dünyası, Anadolu'daki büyüme planının ilk adımını Bursa'da attı. Marka, 2020 yılına kadar toplam mağaza sayısını 100'ün üzerine çıkarmayı amaçlıyor. 

Ayakkabı Dünyası, 2014 yılının son yatırımını Bursa'ya yaptı. Bu sene Esas Holding ile gerçekleştirilen ortaklık sonrasında 5 yıllık iş planlarını geliştiren marka, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi'nde yer alan mağazasının kapılarını, değişen konsepti ile yeniden açtı. 2020 yılına kadar toplam mağaza sayısını 100'ün üzerine taşımayı amaçlayan marka, bu plan çerçevesinde de yeni mağazalar açmak üzere çalışmalarını sürdürecek. Ayakkabı Dünyası CEO'su İdris Onay, “Sanayisi ve tarihi ile Türkiye'nin önemli illeri arasında yer alan Bursa, Anadolu'daki büyüme planımızın ilk ama en önemli adımı olacak. Türkiye genelinde 5 yıl içerisinde toplam mağaza sayımızı 100'ün üzerine ciromuzu 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizin minimum yüzde 10'unu Bursa'da gerçekleştirmek ve Bursa'da sektörü domine etmek arzusundayız” dedi.

Onay, ön araştırma çalışmaları devam eden 12 mağazayı da 2015 yılı içerisinde açmayı planladıklarını belirtti. 1923 yılında ayakkabı üretimine Ankara'da başlayan Akbacakoğlu ailesinin Türkiye'deki ilk çok markalı ayakkabı perakende markası olan Ayakkabı Dünyası'nı kurduğunu hatırlatan İdris Onay, her yıl yeni açılacak minimum 10 mağaza ile birlikte, mevcut mağazaların dönüşümünü eş zamanlı yürüteceklerini, bu operasyonu da 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini anlattı. Mevcut şubelerimizin dönüşümü ve açılacak mağazalar için planlanan yatırım ise yaklaşık 70 milyon TL olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir