Bakan Eroğlu, Nafi Güral’ın önüne turkuaz halı serdi

NG Kütahya Seramik'in 15 Temmuz Şehitler Fabrikası'nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımcı grubun Kurucu Başkanı Nafi Güral'ın önüne kendi elleriyle turkuaz halı serdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İbrahim EKİNCİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, NG Kütahya Seramik’in temellerini attığı “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası”nın temel atma töreninde şirketin kurucusu Nafi Güral’ın önüne, elleriyle turkuaz halı serdi. Böylece, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Yatırımcıların önüne turkuaz halı sereceğiz” sözü de gerçekleştirilmiş oldu. Bakan Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Yıldırım’ın sözlerini hatırlattı ve “Buraya gelirken Sayın Başbakan’a arzettim. Size selamlarını söyledi” dedi.

Porselen, ambalaj, makine, turizm ve gayrimenkulün yanı sıra seramikte de büyük yatırımları bulunan NG Grup’a bağlı NG Kütahya Seramik’in 300 milyonluk teknik seramik yatırımının, 150 milyon liralık birinci bölümünün temel atma töreni perşembe günü Kütahya OSB’de gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törende, Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın açılış konuşmasından sonra söz alan şirketin Kurucu Başkanı Nafi Güral, “15 Temmuz gecesi bir darbe değil, vatana ihanet yaşadık. Bu suçu işleyenlerin ihanetle yargılanması gerekir. Saat 10.30’da etrafımıza bakıyor, ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorduk. Çok geçmedi büyük lider Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntülü mesajla dedim ki iş bitmiştir. Oturdum klavyenin başına ortaklarıma mesaj yazdım. ‘İşinize bakın, biz de yatırım kararı aldık. Bir fabrika kuracağım. Siz de bu fabrikanın mallarını satacaksınız. Onlar da buna hazır olduklarını söylediler. İkinci mesajı makine tedarikçimize gönderdim. 2014’te fabrika kurduğumuzda aldığımız makinelerin aynısını istiyoruz, dedim. Yabancılar şaşırdı. İzinleri, kredileri aldık ve şimdi temel atıyoruz. Bu temel dünyaya mesajdır” dedi.

"İlk karşı çıkan STK'yız"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da törende yaptığı konuşmada, “5 gündür sayın Cumhurbaşkanımızla Çin’deydim. Ayağımızın tozuyla Kütahya’ya geldik. Burdan da Brüksel’e gideceğim. Evliya Çelebi gibi dolaşıyoruz, Türkiye’nin lobisini yapıyoruz. 15 Temmuz, ikinci İstiklal Savaşı’ydı. Milletimizin cesaretiyle bunu engelledik. TOBB, darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşudur. Darbe bildirisi okunur okunmaz, ‘millet iradesinin dışında bir irade tanımıyoruz’ dedik. Şehit ailelerine 54 milyon lira bağış topladık, bu bir rekordur” diye konuştu.

'Beni telefonla aradı'

Törende son konuşmayı yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Seramik’in kuracağı fabrikaya verilen ismin büyük anlam ifade ettiğini belirten Eroğlu, “15 Temmuz’da yaşanan Türkiye tarihindeki en hain ve alçak darbe girişimine, ülkeyi bölme hareketine karşı kahraman milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi ve darbeyi püskürttü. Bu bakımdan milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Milletimizin yazdığı destan dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Allah korusun, bu darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye tamamen parçalanmıştı. Ülkemiz çok kötü bir duruma düşecekti” dedi.

Darbe girişiminin ertesi günü Nafi Güral’ın kendisini telefonla aradığını, ‘yatırımlara devam edeceğiz. İtalya’ya gidiyorum, makine siparişi vereceğim’ dediğini aktaran Bakan Eroğlu, “Biz de yatırımlar devam etsin, arkanızdayız dedik. Pek çok Avrupa ülkesinde son dönemde büyüme hızı sıfıra yakın. Türkiye dört dörtlük şekilde büyüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına gireceğiz. Kütahya da 2023 yılına hazır olacak. Özellikle gençlerimiz 2053 yılında İstanbul’un fethinin 600. yılını kutlayacak ve Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak. Çalışkan ve kahraman milletimiz şanlı bayrağımızı ilelebet bu topraklarda dalgalandıracaktır” dedi.

Eroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra, NG Grup Kurucu Başkanı Nafi Güral’ı sahneye davet etti ve bu arada getirdiği turkuaz halıyı bizzat elleriyle yoluna serdi. Daha sonra Nafi Güral, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Bakan Eroğlu birlikte kürsüye yürüdü. Arkasından da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Güral ailesi mensupları birlikte temel atma butonlarına basıldı. Kütahya Seramik’in yerli ve yabancı birçok bayisi, iş ortağı da törende hazır bulundu.

Erkan Güral: 300 milyon liralık yatırım başlattık, bu temel 8'nci fabrikanın

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, seramik yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. “Bu yatırımla granit seramik üreteceğiz. Yıllık 7.5 milyon metrekare kapasiteli, 8. Seramik fabrikamızı bir yıl içinde tamamlayıp, üretime geçireceğiz. Bu açılınca aynı büyüklükte 9’uncu fabrikanın yatırımı başlayacak. Her bir fabrikamız 300 – 350 kişilik yeni istihdam yaratacak. Üretiminin yüzde 50’sini ihraç edeceğiz. Porselende de yatırımlarımız sürüyor. Kütahya Porselen, 120 milyon parça/ yıl kapasitesiyle dünyanın en büyük porselen üreticisidir. Yapı grubunda da 33 milyon metrekare kapasiteye ulaşıyoruz. Teknik seramik üretiminde de en büyük kapasite bizdedir. Temelini attığımız fabrika için 150 milyon liralık yatırım yapılacak. 9’uncu seramik fabrikamızda da bu kadar yatırım olacak. Bu alana toplamda 300 milyon liralık yatırım programımız var. Teknik seramikte yalıtım ve kaplama açısından önemli özelikler içiren, özellikle ebatlarıyla sektöre büyük kolaylık ve yenilikler getiren ürünler geliştiriyoruz” dedi. Grubun en büyük işlerinin porselen ve seramik olduğunu ancak turizmde otel yatırımlarının arttığını, gayrimenkulde de önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Erkan Güral, “Seramik ve porselende bölgeden uzaklaşmak zor. Hammadde burada, diğer üretim tesislerimiz burada. Ancak son dönemde hükümetimiz Doğu ve Güneydoğu için önemli önemli teşvikler açıkladı. O bölgelerde başka iş kollarında yatırım düşünebiliriz” diye konuştu. Kütahya seramik tesislerinde binlerce farklı desen ve renk seçeneğiyle, 10cm x 20cm den 120cm x 240cm ölçülerine uzanan ebat alternatifleriyle, yer-duvar karosu, sırlı porselen karo, granit ve cam mozaik üretimi yapılıyor. Grubun otel zinciri markası NG Hotels & Resorts de büyümeye devam ediyor. Toplamda 4 binden fazla çalışan bulunan grubun yönetim kurulu başkanı koltuğunda oturan Erkan Güral, aynı zamanda Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı olarak da görev yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir