BAT, Bulgar tütün pazarında etkisini artırıyor

BAT, Bulgartabac ile imzaladığı anlaşmayla Bulgar tütün pazarında etkisini artırmayı amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

British American Tobacco (BAT), Bulgaristan tütün pazarının yüzde 30'unu elinde tutan Bulgartabac'ın önde gelen markalarını satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Ülkedeki rekabet otoritelerinin, şirketin satın almayla Bulgaristan tütün sektöründe tekelleşmeyeceğinin onaylanması ile 2017 yılının ortasında tamamlanması bekleniyor. Satışın onaylanması durumunda, 100 milyon euronun üzerinde gerçekleşen bu satınalma ile BAT'ın Bulgaristan'daki pazar payı yüzde 12'den yüzde 40'a yükselecek.

Satın alma işlemiyle ilgili konuşan BAT Orta Avrupa Genel Müdürü Richard Widmann, Bulgaristan tütün pazarında parlak bir gelecek gördüklerini söyleyerek, "Bu önemli yatırım hem Bulgaristan pazarına güvendiğimizi hem de burada büyümek istediğimizin bir göstergesi" dedi.

Satın alma işleminin ek olarak bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörülüyor. Dünyanın en büyük ikinci tütün şirketi olan BAT, dünya genelinde 200'den fazla pazarda yer alıyor. Küresel çalışan sayısı 50 bin kişiden fazla olan BAT, 55 ülkede tütün pazarı lideri olarak yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir