Beha Ambalaj büyümeyi hedefliyor

Firma, iç ve dış pazar oranını aynı bantta tutarak, büyümeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri OSB'de 6 bini açık 4 bin 500'ü kapalı alanda üretim yapan Beha Ambalaj, iç ve dış pazar oranını aynı bantta tutarak, büyümeyi hedefliyor.

Beha Ambalaj Sanayi Genel Müdürü Hakan İyigün, fabrikada aype ve yyp film ambalajı alanında üretimi 10 cm’den 12 metreye sahip şeffaf ve renkli naylon grubunu ürettiklerini açıkladı. Kayseri OSB’de 6 bini açık, 4 bin 500’ü kapalı alanda üretim yapan firmanın ayrıca bin 500 metrekarelik alanda geri dönüşüm tesisi bulunuyor. Firma, müşterilerinin işini kolaylaştırmak, maliyetlerini düşürmek ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmalarını sağlamak için yoğun bir şekilde Ar-Ge çalışması yapıyor.

Beha Ambalaj Sanayi Genel Müdürü İyigün, "Halen 10 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 30’unu ihracat kapsıyor. İçinde bulunduğumuz pazarları genişletmeyi planlıyoruz. İç ve dış pazar oranını aynı bantta tutarak, büyümeyi hedefliyoruz. Daha 10 yıllık bir firma olmamıza rağmen sektörde yaptığımız işlerle rüşdümüzü ispatladık. Bilindiği üzere ambalaj her alanda kullanılıyor. Sektör olarak sürekli yenilenen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyor. Müşterilerimiz ile diyaloglarımızı sıkı tutmalıyız. Sektörümüzün en büyük sorunu da dünyadaki tüm dengelerden etkilenebilen hammadde grubu (petrol) ile ürünlerimizi üretiyor olmamız. Tüm ekonomik iniş ve çıkışlar hammaddemizi etkiliyor. Müşterilerimize bu durumu çok yansıtmamaya çalışıyoruz fakat bu durum bizi hem çok yoruyor hem de zaten bıçak sırtı olan kâr marjımızı büyük oranda elimizden alıyor" dedi.