Beko, Avrupa’da liderliğe koşuyor

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko’nun son 5 yılda Avrupa’da pazar payını en çok artıran marka olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LJUBLJANA - Arçelik AŞ’nin 100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşturduğu global markası Beko, kaynakları etkin kullanan çevre dostu ürünleri, yenilikçi teknolojileri ve özel tasarımlarıyla, dünya çapında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Arçelik ve Beko
ilk 7 ayda oluşan rakamlara göre Siemens’i sossalayarak ikinciliğe oturdu. Geçen yıl türkiye’de yüzde 35 büyüyen Beko’nun önünde şimde sadece Bosh bulunuyor. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko’nun Avrupa’da son 5 yıldır pazar payını en çok artıran marka olmasında, markaya yaptıkları yatırımların önemli katkısı olduğunu belirtti. 

2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırımlar ile dünyada basketbol sporunu destekleyen en önemli marka haline gelen, Arçelik AŞ’nin global markası Beko; basketbol alanındaki sponsorluklarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Beko markası, son olarak FIBA tarafından 4-22 Eylül tarihleri arasında Slovenya’da 38’incisi gerçekleştirilen ve 24 takımın mücadele ettiği Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ‘Presenting Sponsoru’ oldu. Şampiyonayı dünyaya takdim eden en üst düzey sponsorluk seviyesi olan ‘Presenting Sponsor’luk serisini 2010 yılında Türkiye’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası ile başlatan Beko, 2011’de Litvanya’da gerçekleştirilen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın da ‘Presenting Sponsorluğu’nu üstlenmişti. Beko, son olarak Slovenya’da FIBA tarafından düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 3.kez sponsoru olarak, dünyada basketbol sporuna en fazla destek veren markalardan biri olma konumunu güçlendirdi.

Avrupa’nın 3. beyaz eşya şirketi 
Beko’nun ‘Presenting Sponsor olduğu Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın final müsabakasını izlemek üzere Slovenya’da bulunan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, yaptığı değerlendirmede; Arçelik AŞ’nin 2013 ilk yarıyıl cirosunun 5.1milyar TL seviyesinde gerçekleştiğini ve global yaygınlığın artırılması hedefine paralel olarak, cironun %60’nın uluslararası satışlardan elde edildiğini ifade etti. Türkiye’de beyaz eşya, ankastre, LCD TV ve klima pazarlarında tartışmasız liderliğini sürdüren Arçelik AŞ’nin, faaliyet gösterdiği ülkelerde pazar payını ve fiyat endeksini artırarak, markalarının konumumu her geçen gün güçlendirmeye devam ettiğini açıkladı. Çakıroğlu, Arçelik AŞ’nin, Avrupa’nın en büyük 3. beyaz eşya şirketi olduğunu hatırlatarak; Romanya’da Arctic ve Güney Afrika’da Defy markaları ile açık ara pazar lideri olduklarını belirtti. Beko markasının uluslararası pazarlardaki konumuna değinen Çakıroğlu, “100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşturduğumuz global markamız Beko, kaynakları etkin kullanan çevre dostu ürünleri, yenilikçi teknolojileri ve özel tasarımlarıyla, dünya çapında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Son 5 yılda Avrupa pazarında pazar payını en çok artıran marka konumuna gelen Beko, 2012 yılını Batı Avrupa’nın 3. büyük markası olarak kapattı. Ayrıca gururla ifade etmek isterim ki, 2013 yılının ilk yedi aylık döneminde Beko, hızlı büyümesini sürdürerek, Batı Avrupa’nın 2. büyük markası konumuna yükseldi. İngiltere’de ve Litvanya’da pazar liderliğini sürdürürken, Polonya pazarında da lider marka haline geldi” dedi. Beko’nun bu güçlü konumuna ulaşmasında, markaya yaptıkları yatırımların önemli katkısı olduğunu belirten Çakıroğlu; Beko’nun dinamik ve enerjik yapısı ile paralel değerlere sahip basketbol sporuna verdikleri desteği global marka iletişim stratejisine entegre etmelerinin, Beko’nun daha fazla tüketiciye ulaşmasında büyük rolü bulunduğunu ve marka bilinirliğini ve etkinliğini artırdığını ekledi. 

“Basketbol coşkusunu paylaştık, mutluyuz”


Levent Çakıroğlu, Beko’nun dünya basketboluna katkısı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Basketbolun hareketli dünyası ile örtüşen, eğlenceli ve genç marka kimliğine sahip Beko ile gençlerin gelişiminde önemli rolü olan basketbol sporunu, ilk olarak 2006 yılında Türkiye Basketbol Ligi’ne ‘Beko’ ismini vererek desteklemeye başladık. Bu süreç; Almanya, Rusya, Litvanya ve İtalya basketbol liglerinin ana sponsorlukları ile uluslararası boyuta taşındı. Bunlara paralel olarak; 2009’da Polonya’da düzenlenen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası ana sponsorluğundan sonra, 2010’da ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2011’de Litvanya’da gerçekleştirilen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ‘Presenting Sponsor’luğunu üstlendik. Son olarak, dünyanın en önemli basketbol organizasyonları olarak bilinen, bu yıl Slovenya’da gerçekleştirilen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ve gelecek sene İspanya’da düzenlenecek FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ‘Presenting Sponsorun olduk. Avrupa ve Dünya Basketbol Şampiyonaları’nda dünya basketbolunun en önemli ülkeleri, en iyi takımları ve en büyük yıldızlarıyla birlikte basketbolun coşkusunu geniş kitlelerle paylaştığımız için çok mutluyuz.”

“Beko Home”un oturma odasında basketbol

Şampiyona süresince, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’nın merkezinde - Stritarjeva Sokağı’nda oluşturulan “Beko Home”, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Hünerli şefler, Beko ürünleriyle donatılan mutfakta düzenlenen atölyelerde Slovenya ve dünya mutfaklarındanen lezzetli yemeklerin sırlarını paylaştı. Ayrıca, “Beko Home”u ziyaret edenler İsviçre’de bulunan FIBA Basketbol Evi’nden özel izinle getirilen basketbol formaları, turnuva ayakkabıları ve efsane madalyaları görme şansını yakaladı. Bilgisayar oyunu meraklıları büyük ekranlarda etkileşimli oyunlar oynayarak rekabetçi yeteneklerini ortaya koydular. Basketbol severler, maçları evlerindeki kadar rahat ve konforlu şekilde izleme imkanı buldular. Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovic ve FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann da Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ev sahipliğinde Beko Home’u ziyaret
eden konuklar arasındaydı.

Bu konularda ilginizi çekebilir