Beko, Fenerbahçe ile Türk basketboluna döndü!

Global marka konumlandırmasıyla Avrupa'da Barcelona gibi takımların formalarına adını yazdıran Beko, 4 yıl aradan sonra Fenerbahçe ile yeniden Türk basketboluna döndü. (Yasemin Salih)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YASEMİN SALİH

Avrupa'da Barcelona ile yürüttüğü sponsorluk ve sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Beko, dört yıl aradan sonra yeniden basketbol sahalarına dönüyor. 2006-2014 arasında Türkiye Basketbol Ligi'nin sponsoru olarak bu alanda adını duyuran ancak uzun süredir spor alanında futbolla anılan Beko, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın isim ortağı oldu.

Ülker Sports Arena'daki ortaklık anlaşması imza törenine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Semih Özsoy, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Zeljko Obradovic, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu katıldı.

Anlaşma gereğince Beko, 2.5 yıl boyunca Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın isim ortaklığını üstlenecek. Ortaklık anlaşması çerçevesinde Fenerbahçeli yıldız basketbol oyuncularının formalarının göğsünde Beko logosu yer alacak. İş birliği Türkiye Basketbol Süper Ligi, Euroleague ve tüm yurt dışı müsabakaları kapsıyor. Yeni ortaklık anlaşmasının odağında Beko'nun çocuk obezitesine karşı hayata geçirdiği "Eat Like A Pro-Şampiyonlar Gibi Beslen Girişimi" de yer alıyor. Beko, bu işbirliğiyle çocuklara kahramanlarını örnek göstererek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedeflediği kampanyanın etki alanını genişletmeyi hedefliyor.

'Başarı hikayelerine yenileri eklenecek'

İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, Fenerbahçe'nin faaliyet gösterdiği futbol, basketbol, voleybol başta olmak üzere 9 farklı branş ile Türkiye'de sporun dinamiği ve lokomotifi konumunda olduğunu belirterek, aynı şekilde global alanda ülkemizi temsil eden Beko ile yapılan anlaşmanın bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Özsoy, "Bu iş ortaklığıyla hem Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı hem de Beko'nun başarı hikayelerine yenilerini ekleyeceğine inanıyoruz" dedi.

Global adımları içeriye taşımak için yeni adım

Beko'nun 30 yıldır sağlıklı nesiller yetişmesine destek olmak amacıyla sporu desteklediğini vurgulayan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu ise, Fenerbahçe ile yeniden basketbol sahalarına döndüklerinin altını çizdi. Bulgurlu, bir soru üzerine, sponsorluk ve pazarlama faaliyetlerini uzun süredir yurtdışı pazarlara odaklayan Beko'nun bu işbirliğiyle iç pazarda yeni hedeflere doğru bir adım atmış olduğunu vurguladı. Bulgurlu, "Beko markamızla basketbolu ilk olarak 2006 yılında desteklemeye başladık. 8 yıl boyunca Türkiye Basketbol Ligine ev sahipliği yaptık, pek çok uluslararası basketbol şampiyonasına destek olduk. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı iş birliğini hem global marka yolculuğumuza katacağı değer hem de kitleleri etkileme gücüyle yaratacağı sosyal fayda açısından önemsiyoruz" dedi.

"Eat Like A Pro girişimimize de destek olacak"

Sponsorluğun odağında Beko'nun çocuk obezitesiyle mücadeleyi amaçlayan "Eat Like A Pro-Şampiyonlar Gibi Beslen Girişimi" olduğunu belirten Bulgurlu şunları söyledi: "Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Türkiye ve yurtdışında elde ettiği başarılarla çok önemli bir marka. Ayrıca sahip olduğu taraftar sayısı, sosyal medya gücü ve etkileşim rakamları ile de lider. Fenerbahçe'nin sahadaki başarıları ve rakamlara da yansıyan gücü bu ortaklığı gerçekleştirmemizi sağlayan en önemli etkenler oldu. Turnuvaları 5 kıtada izlenen Euroleague'in popülaritesi giderek artıyor. Her bir maç dünyada ortalama 2 milyara yakın izleyiciye ulaşıyor. Bu işbirliğinin Beko'nun hedef pazarlarında marka bilinirliğine katkı yaparken, çocuk obezitesini azaltmayı hedefleyen "Eat Like A Pro" girişimimizi daha geniş kitlelere duyurmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz. Fenerbahçeli Basketbol oyuncuları, hem Türkiye'de hem de müsabakaya gittikleri ülkelerde önemli bir misyon üstlenecek; "Eat Like A Pro"nun marka elçileri olacaklar."