Bereket Enerji, 4 yılda 2.6 milyarlık yatırım yapacak

2016’da 492,5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren Bereket Enerji, bu yıl içinde ise 574 milyon TL yatırım planlıyor. Şirketin, 2016-2020 yılları arasındaki takviminde ise ise 2.6 milyarlık yatırım yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Büşra KOSİF

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Saldanlı, 2016 yılında ADM-GDZ hizmet bölgesine 492,5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2017’de 574 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmeyi hedefl ediklerini söyledi. Yatırımların, hassas oldukları müşteri memnuniyeti noktasında son derece önemli olduğunu vurgulayan Sadanlı, Aydın, Denizli ve Muğla bölgelerinde hizmet veren ADM Elektriğin yüzde 67 müşteri memnuniyeti oranını yakalarken İzmir ve Manisa bölgelerinde hizmet veren GDZ Elektriğin müşteri memnuniyet oranının yüzde 68.1’i bulduğunu kaydetti.

5 milyon tüketiciye hizmet veriyor

Basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren Saldanlı, 5 milyon tüketiciye yıllık 23 milyon MWh elektrik dağıtımı yapılan 5 ilde 2016 yılında 937 trafo yapılırken, 512 bin 330 kVA’Lık gücün de sisteme dahil edildiğini belirtti. 2017 yılında yapılması öngörülen toplam yatırımı, 574 milyon TL olarak planladıklarını aktaran Saldanlı, “2016-2020 yılları 3. Uygulama dönemine ait toplam yatırım tutarımız 2,6 Milyar TL olarak planlanıyor. Şirketlerimiz, hizmet verdiği 5 ilin gelişimine yapmış olduğu yatırımlarla katkı sunmaya önümüzdeki yıllarda da devam edecek” diye konuştu.

ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketlerinin ‘İş Güvenliğini İyileştirmek İçin Akıllı Giyilebilir Teknolojilerin Geliştirilmesi ve Uygulanması’ projesi ile sektördeki iş kazalarının önüne geçmeyi hedeflediğini vurgulayan Saldanlı, “EPDK’nın sağladığı Ar-Ge desteğine yapılan başvuru sonucunda çalışanların üzerinde taşıyacağı, akıllı bileklik ile çevredeki elektrik alan şiddeti her an ölçülecek ve elektrik şiddetinin belirlenen değerlerin üzerine çıkması durumunda çalışanların hissedeceği biçimde uyarı yapılacak” şeklinde konuştu.

Teknik kayıp ve teknik olmayan kayıpların hesaplanması projesinin, EPDK tarafından sağlanan AR-GE desteği ile LUNA Elektrik Elektronik şirketinin işbirliği ile yürütüldüğünü aktaran Saldanlı, projeyle üretim alanından tüketim alanına kadar olan süreçte elektrik hatlarında meydana gelen teknik kayıpların önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.

7 AR-GE projesi üzerinde çalışmalara başladı

2017 yılında devam eden 7 Ar-Ge projeleri olduğunu ve 4 proje üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Saldanlı kalan 3 proje hakkında bilgiler verdi. 2018 yılında sonuçlanması beklenen ve ADM Elektrik Dağıtım Şirketinin dahil olduğu, Avrupa Birligi’nin Horizon 2020 destekli SmarterEMC2 projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Saldanlı, “Bu proje kapsamında kurulacak 2 saha uygulamasından en kapsamlı ve en büyük saha uygulaması ADM Elektrik Dağıtım bünyesinde Aydın, Denizli ve Muğla illerinde gerçekleştirilecek. Proje hedefleri arasında, akıllı şebeke uygulamalarının artırılması ile birlikte, tüketicilerin enerji piyasasına daha aktif katılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik sistemine entegrasyonu bulunmakta” dedi.

"Bizden kaynaklı bir orman yangını yok"

Yaz dönemi yaşanan orman yangınlarına da değinen Saldanlı, ADM bölgesinde Muğla ili ağırlıklı olarak 300 km hatta iyileştirme yapıldığını belirterek, “Bu bölgemizde yaklaşık 1200 direğin dibine beton döküldü. GDZ bölgesinde ise bugüne kadar 715 km alanda iyileştirme yapıldı” dedi. Saldanlı, “Ormandaki enerji nakil hatlarının altını boşaltıyoruz. Son yıllarda bizden kaynaklı bir orman yangını yok” ifadelerini kullandı.