Beta, yelken sporuyla Bodrum’da sezonu iki ay uzatmayı hedefliyor

Otel müşterine yelken eğitimi vermeye başlayan Bodrum Beta Yelken Akademisi, kış turizmini kasım sonuna kadar uzatmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Beta Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık tarafından kurulan Bodrum Beta Yelken Akademisi, otel müşterilerine de hizmet vermeye başladı. Yerli ve yabancı müşterilere 1 hafta süreyle verilen yelken eğitimiyle Bodrum’da özellikle kış turizminin canlandırılması hedefleniyor. Taner İkiışık, “Mesela rezervasyonları 300 euroya yapan oteller bu hizmeti de katarak fiyatı 800 euroya kadar çıkarabiliyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’dan destek aldık. Yelken sporuyla Bodrum’da kış turizmi kasım sonuna kadar uzatılabilir” dedi. Yelken sporuna yönelik yatırımları hiçbir ticari kaygıyla yapmadıklarını vurgulayan İkiışık, “Bu alana yatırımlarımız sürecek. Amacımız sporu ve denizi sevdirmek” dedi. 

İlk olarak 2011 yılında Bodrum’un Torba bölgesinde faaliyete başlayan Beta Yelken Akademisi, 2012’de Ortakent Yahşi koyunda yapılan yeni ve modern tesislerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Optimist, lazer, yat, windsurf ve kurumsal eğitimler veren akademi, son yıllarda tesise yapılan yatırımlarla öğrenci derslikleri, kafeterya hizmetleri, plaj ve iskele yatırımları ile Bodrum kış turizmine de büyük katkı sağlamayı hedefliyor. 

Dernek kurup yurtdışına açılmak istiyor 

Yakın zamanda yaklaşık 3 milyon TL’lik bir iskele ve öğrencilere yönelik yurt yatırımı yaptıklarına dikkat çeken İkiışık, "Bundan sonra eğitimimiz biraz da kışa yönelik olacak. Kuzey ülkelerinden gelen çocuklar için çok ideal. Belediye başkanımızla böyle bir projemiz var. Hedefimiz dernek kurup Türkiye ve dışarıdaki yarışlara katılmak. Dernek kurulursa devletten de destek alabiliriz” diye konuştu. Bodrum’un yelken sporu için çok ideal bir yer olduğunu vurgulayan İkiışık, “Aslında burası bakir bir bölge olduğu için kimse yatırım yapmamış. Ama en iyi rüzgarı alan yer. Alaçatı gibi tek yönlü değil, çok yönlü rüzgarı var. Rüzgarsız saati yok. Benim gibi birkaç kişi yatırım yapsa inanılmaz güzel bir yer olur” dedi. Yurtdışı tanıtımlarına yönelik çalışmaları da olduğunu aktaran İkiışık, ilk olarak geçtiğimiz hafta Paris’te bir fuarda broşür dağıtıldığını söyledi. 

İkiışık ayrıca, engelli çocuklara yelken öğretmeyi planladıklarını ve Türkiye’de bunun öncesi olmak istediklerini ifade etti.

Sebago’yu Türkiye’de üretmek istiyor

Yelken sporuna yönelik yatırımların ayakkabı sektöründeki işlerine de katkı sağladığını ifade eden Taner İkiışıklı, “Markanın adını veriyoruz. Marine sektörüne yönelik ayakkabı üretmeye başladık. Satışlarımız iyi gidiyor. Çok beğenilen bir model. ABD’de yelken ayakkabıları yapan Sebago ile işbirliği yapmak istiyoruz. Teklifi mizi sunduk. Bu işbirliği sağlanırsa bu markanın ayakkabılarının bir kısmını Türkiye’de üretme şansımız olacak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir