Bilet satarak başladı, en hızlı büyüyen şirket oldu

TÜBİTAK desteği ile kurulan bilet satış ve dağıtım sistemi Biletall, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 27. şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK


KAYSERİ - Seyahat etmek isteyenlere bilgisayar başında bilet alma imkanı sağlamak amacıyla 9 yıl önce kurulan ‘biletall.com’, Rusya merkezli arama motoru ‘Yandex’in seferler servisinin de hizmet sağlayıcısı konumunda. TÜBİTAK destekli ‘ Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi Projesi’ ile 2006 yılında hizmete başlayan ‘biletall.com’, online seyahat bileti tedariki konusunda yurtiçinde ve yurtdışında hizmet veriyor. Ulaşım konusunda faaliyet gösteren yüzlerce firmanın bilet satışı ve dağıtımı konularında faaliyet sağlayan site, hizmet alanına araç kiralama ve otel rezervasyonunu da ekledi. Son 5 yılda cirosunu 26 kat artıran firma, TOBB’un öncülüğünde hazırlanan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesinde 27. sırada yer aldı. 

Biletall Ceo’su Yaşar Çelik ,“Son 5 yılda ciromuzu 26 kat artarak Türkiye’de bulunan şehirlerarası otobüs biletleri pazarında B2B ve B2C’de hizmet veren tek şirket olduk. Bu yılın sonunda 1,5 milyon adet bilet satışı ve 120 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefl iyoruz. ‘Türkiye 100’ adıyla TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışmasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 27’inci şirketi seçildik” diye konuştu. Çelik , “Türkiye’de 70’den fazla otobüs firmasının bilet satış ve dağıtımını yapıyoruz. Uçak biletleri, şehirlerarası otobüs biletleri alanında verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra araç kiralama ve otel rezervasyonu alanında taleplere de cevap veriyoruz. Müşterilerimiz; Biletall mobil web sitesi, Biletall Android uygulaması, Biletall iPhone - iPad uygulaması, Biletall Haritam uygulamasının yanı sıra Biletall acentaları ve kiosklardan da bilet alımı ve rezervasyonu yapabiliyor” dedi. Şirket Yandex seferler servisinin de hizmet sağlayıcısı konumunda. 

Firmalarının 9 yıl önce sektördeki fırsatı görmeleri ile ‘biletall.com’un kurulduğunu anımsatan Çelik , “ Böyle bir site kurma fikri 28 yıldır şehirlerarası otobüs firmalarına yazılım hizmeti sağlayan grup şirketimiz İpek Bilgisayar’ın bu alandaki fırsatı görmesiyle ortaya çıktı. Sektörün online bilet satışı noktasında çok gerilerde olması ve ilerleyen yıllarda e-ticaretin gelişmesiyle insanların bu konuda taleplerinin artacağını öngördük. Şehirler arası otobüs bileti satış amacıyla başlayan girişimimize zamanla uçak, tren ve gemi gibi diğer seyahat kanalları da dahil oldu. Bu çerçevede Biletall kuruldu” şeklinde ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir