Bilişim Garajı’na giren öğrenciler Adıyaman’da seraları ‘online’ yaptı

Türkiye genelinde 350 özel okulda 100 bin öğrenci için bilişim eğitimi müfredatı hazırlayıp içerik satan Bilişim Garajı adlı şirket, elde ettiği gelirle Siirt’ten Konya ve Adıyaman’a tüm Türkiye’de ücretsiz bilişim eğitimleri düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖZLEM ERMİŞ BEYHAN

Adıyaman’da 7 bin çocuk ‘Akıllı Sera’ eğitimi aldı ve önemli bir değişimin katalizörü oldu. Biri ailesinin sahibi olduğu seraya ‘içeri giren sürüngenlerden sonunda kurtulabilmek için’ bir alarm sistemi yaptı, diğeri cep telefonu ile yağmur yağarken seranın üzerini açabilen bir sistem...

Bu çocuklara ücretsiz eğitim veren şirket; Bilişim Garajı. Bir nevi teknoloji eğitiminin Robin Hood’u... Türkiye genelinde 350 özel okulda 100 bin öğrenci için bilişim eğitimi müfredatı hazırlayıp içerik satan şirket, elde ettiği gelirle Siirt’ten Konya ve Adıyaman’a tüm Türkiye’de ücretsiz bilişim eğitimleri düzenliyor.

Bilişim Garajı’nın kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir, “Verdiğimiz eğitimler sonrası çocukların müthiş projeleri hayata geçirdiğini görüyoruz. Türkiye’de eğitim sorunu yok, fırsat sorunu var. Bizim geliştirdiğimiz eğitim sistemi, Boğaz’da yaşayan çocukla Anadolu’nun bir köyündeki çocuğa aynı fırsatı sunuyor” diyor.

Özdemir Akıllı Sera projesini anlatıyor: “Sosyo ekonomik durumu düşük ve kırsal kesimden okullar seçtik. Onlara malzemeleri gönderdik, online eğitim sistemimizi açtık. 33 okula eğitim kitini gönderdik, 32 öğretmeni eğittik, 7 bin öğrenciye sistemi açtık. Bu sistemi öğrendikten sonra bununla bir çözüm geliştirmeleriydi hedefimiz. Bölgeyi ilgilendiren bir sorun üzerine yoğunlaşmalarını istedik. Ve ortaya akıllı sera projesi çıktı. Çıkan projeler bizi bile şaşırttı.”

Yatırım teklifleri başladı

Bilişim Garajı bu yıl, Londra’da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim ve teknoloji fuarı BETT’e ilk kez katılacak. Bilişim Garajı Genel Müdürü Zerrin Topal; teknolojiyi eğitimle buluşturan bir Ar-Ge şirketi olarak Türkiye’de elde ettikleri başarıyı dünyaya taşımak istediklerini vurgulayarak şunları söylüyor: “Bugüne kadar 100 bine aşkın çocuğumuza ulaştık, 3 bin öğretmenimizi eğittik. Bilişimle üretmeyi teşvik eden modelimizi, yurtdışına ihraç etmeyi planlıyoruz. Bu yıl ABD ve Uzakdoğu’dan yatırım teklifleri de aldık. BETT’e katılan iki Türk firmasından biri olmak gurur verici.”

Şirketin 2019-2020 eğitim yılı yatırım hedefi yurtiçi-yurtdışı olmak üzere 20 milyon TL olarak planlanmış. Topal, artık yurtdışı açılımı için hazır olduklarını belirterek, Bilişim Garajı benzeri hem bilişimi hem eğitimi bilen az şirket olduğunu vurguluyor.