BMC, Karasu'da Ar-Ge merkezi kuracak

BMC Ankara Bölge Müdürü Öksüz, Sakarya'nın Karasu ilçesinde savunma sanayine yönelik Ar-Ge merkezi kurmak istediklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ankara Bölge Müdürü Cemal Öksüz, Sakarya'nın Karasu ilçesinde savunma sanayine yönelik Ar-Ge merkezi kurmayı planladıklarını ve ilçede gerçekleştirecekleri yatırımlarla yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Karasu ilçesine yatırım yapma yolunda kararlı olduklarını belirten Öksüz, "BMC Yönetim Kurulu Başkanımız Ethem Sancak bunu açıklamıştı. Burası coğrafi konum itibariyle bizim için çok önemli. Projemizi gerçekleştirmemiz için hiçbir olumsuz yön yok. Burada savunma sanayi Ar-Ge de kurmayı da planlıyoruz. Hedef yaklaşık 4 bin kişinin istihdamını sağlamak. 2 yıl içerisinde Türkiye'nin savunma alanında can damarı olacağımız kanaatindeyiz." diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul da, Sakarya için otomotiv vizyonu çabalarının meyvesini verdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Yerli üretimin merkezi Sakarya hedefimizde bir merhale daha aşılıyor. Yaklaşık 4 bin kişilik istihdam da işsizliğin giderilmesi adına memnuniyet verici. Son 4 yıldır 'Otomotiv Şehri Sakarya' vizyonuyla ilgili yaptığımız çalışmalar, görüşmeler olumlu yönde seyrediyor. BMC'nin savunma sanayi Ar-Ge kurması ayrıca önem arz ediyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gereken desteği veriyoruz."