Boru hatlarına siber saldırı yapılamayacak

Elektrik, su, doğalgaz, boru hatları şebekelerine, siber saldırı düzenlemek “CanWall” ile tarihe oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüzde 100 Türk firması olan Canovate Group tarafından geliştirilen “CanWall Siber Güvenlik Savunma Sistemi” için, yurtiçi ve yurtdışından 35 mühendis, 1 yılı aşkın sürede çalıştı ve projeye 1 milyon doların üzerinde Ar-Ge yatırımı yapıldı. Canovate Group tarafından Eylül 2016 tarihinde hayata geçirilen proje, Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başladı. Ardından Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya Cumhuriyetlerine ihraç edilmesi için görüşmeler devam ediyor.

Siber ataklara karşı en ileri teknolojiyi geliştirdi

Siber ataklara karşı dünyanın en ileri teknolojisini geliştirdiklerini açıklayan Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları söyledi:

“Siber ataklara karşı geliştirdiğimiz, “CanWall” projemizdeki yazılımımız ve donanımız, şuan dünyanın en ileri teknolojisidir. Şebekelerin Scada ağlarını, AES226 byte şifresi ile koruyacağız. Bu demektir ki, bu şifreyi kırmak, akıllı bilgisayarla bile milyonlarca yılı alabilir.

Kısaca, CanWall Siber Güvenlik Savunma Sistemi projesi ile elektrik, su, havagazı, boru hatları şebekelerindeki Scada ağlarına, siber saldırı düzenlemek artık tarih olmuştur” dedi.

Data center ve fiber optikte dünya liderleri arasına girdi

50 yıl önce inovasyon ruhuyla kurulan yüzde 100 Türk firması Canovate Group; Data Center (Veri Merkezi) üretiminde dünyanın ilk 5 firmasından birisidir; uçtan uca Fiber Optik çözümlerinde ise, dünyadaki 7 firmadan biridir. Bu yıl 300 milyon TL’ye yakın ciro hedefleyen Canovate Group’un 500’e yakın çalışanı bulunuyor.

Canovate Group’un bir ar-ge firması olduğunu anlatan Can Gür, konuşmasına söyle devam etti: “Ar-Ge’ye, yılda 1 milyon doların üzerinde kaynak ayırıyoruz. Son 15 yılda 20 milyon doları bulan ar-ge yatırımını gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada; İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerine kurulu olan fabrikamız, bilişim ve telekom altyapı ürünleri konusundaki üretim hattıyla; Avrupa’daki 2- 3 fabrikadan birisi olarak gösteriliyor. Data Center üretiminde dünyadaki 5 firmadan birisiyiz; fiber optik çözümlerinde ise dünyanın 7 firmasından birisiyiz. Data center, fiber optik ve ileri teknolojide geliştirdiğimiz ürünlerimizi, 4 kıtada 72 ülkeye ihraç ediyoruz” diye konuştu.