Bosch Türkiye, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

2014 yılı performansının yer aldığı İlk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Bosch Türkiye, ekonomik, çevresel ve sosyal konularda stratejiler geliştirip bu alanlardaki politikalarını hızla hayata geçiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - 100 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Bosch, daha bilinçli bir toplum yaratmak hedefiyle ekonomik, çevresel ve sosyal konularda stratejiler geliştirmeye devam ediyor. 

Bu kapsamda Bosch Türkiye, çatısı altında bulunan şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki stratejilerini ve politikalarını ele alan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Yayınlanan raporda Bosch Türkiye, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzluğu önlemekle ilgili 10 ilke doğrultusunda hareket edeceğini taahhüt etti.
 
Bosch Türkiye’den Ar-Ge’ye 80 milyon Euro

BSH Ev Aletleri şirketinin tamamının bünyesine katılmasıyla 15 bin çalışan sayısına ulaşan Bosch Türkiye, 2014 yılında 1.68 milyar Euro ciro ve 1,22 milyar Euro’luk ihracat rakamına ulaştı. Türkiye’nin yıllık ihracatının yüzde 1’ini tek başına gerçekleştiren Bosch Türkiye, Ar-Ge yatırımlarına yaklaşık 80 milyon Euro bütçe ayırarak üç ayrı Ar-Ge merkezinde toplam 77 patent başvurusunda bulundu. Çevreye olan sorumluluk bilinciyle doğal kaynakları verimli kullanan ve teknolojik alt yapısını daha ileriye taşımak için çalışan Bosch Türkiye, enerji ve su kullanımının azaltılması için önemli projeler geliştiriyor.