Boydak Holding'de toplu sözleşme imzalandı

Öz Ağaç-İş Sendikası ile TMSF'ye devredilen Boydak Holding arasında 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası ile TMSF'ye devredilen Boydak Holding arasında 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi yapıldı.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredilen en büyük şirket olan Boydak Holding ile mobilya sektöründe örgütlü Öz Ağaç-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ücretlerde tavanı yüzde 14, sosyal haklarla birlikte ortalama yüzde 15 zam oranında anlaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, "Ülkemize mal olmuş milli servet gözüyle baktığımız işletmelerimiz ve markalarımızı daha iyi günler bekliyor. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Boydak çalışanları rahat bir nefes alırken, yapılan anlaşma TMSF'ye devredilen şirketler ile yapılan en büyük toplu iş sözleşmesi olarak da büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir