Boyner hisse satıyor

Boyner Grubu AY Marka Mağazacılık'ta hisse satışı için ÜNLÜ&Co'yu yetkilendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boyner Grubu, bünyesindeki AY Marka Mağazacılık'ta hisse satış olanaklarını değerlendirmek üzere ÜNLÜ&Co'yu yetkilendirdi. Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, yetkilendirme AY Marka Mağazacılık'ta tamamı ya da bir kısmının satışı için yapıldı ancak satış oranı gelen talebe ve fiyata bağlı olarak değişebilecek. 

Büyük markalar çatısı altında 

AY Marka Mağazacılık altında Divarese, Network, Que, T-Box ve Fabrika markaları faaliyet gösteriyor. Bir kaynak, "AY Marka Mağazacılık'ta talep gelmesi durumunda tamamının satışı gündeme gelecek" dedi. Boyner konu hakkında yorum yapmadı. 

159'un üzerinde mağazası var

Boyner Grubu'nun internet sitesindeki 2013 sonu faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, AY Mağazacılık Türkiye'de 159 mağazanın yanı sıra, yurt dışında Abhazya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs, Kırgızistan, Rusya ve Suudi Arabistan'da 12 mağazası bulunuyor. KAP'ta yer alan bilgiye göre, 23.83 milyon lira ödenmiş sermayesi bulunan AY Marka Mağazacılık, Boyner Perakende'nin BOYP yüzde 99.99 balı ortaklığı konumunda bulunuyor. Boyner Holding ise Boyner Perakende'de yüzde 79.11 hissedar konumunda. 

Bu konularda ilginizi çekebilir