Boyner'den eğlenceli mağazacılık konseptine 20 milyon dolar yatırım

Boyner'in yeni yatırımı WEPUBLIC için 20 milyon dolarlık yatırım yapıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boyner Grup’un yeni yatırımı WEPUBLIC’in Akmerkez’deki ilk mağazasının kapıları dün açıldı. İlk kez müşteriyle buluşan WEPUBLIC için 20 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklandı.

Türkiye ile yeni tanışan 100’ü aşkın markayla birlikte WEPUBLIC’te toplam 520 marka satışa sunulucak. 8 bin metrekarede hizmet veren mağazada, merkez ofisle birlikte 200 kişi istihdam ediliyor. WEPUBLIC ilk yıl 120 milyon TL ciro hedefliyor.

Açılışla ilgili konuşan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner, “WEPUBLIC, müşterilerimizden aldığımız ilhamla, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine duyduğumuz inanç ve güvenle yaptığımız çok önemli bir yatırım. İş insanları olarak bize düşen sorumluluk, yatırım yapmak için şartların iyileşmesini beklemek yerine yatırım yaparak şartları iyileştirmektir. Boyner Grup olarak, yabancı ortaklarımızla birlikte Türkiye’nin geleceğine duyduğumuz inançla, inovasyon ve yatırıma devam edeceğiz. WEPUBLIC’in ‘eğlenceli mağazacılık’ konseptinin mükemmel bir örneği olarak çok başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Formatı yurtdışına taşıyacak

Cem Boyner, hedeflerinin yurtdışına özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’ya bu formatı taşımak olduğunu kaydetti. ‘Wuhuu’ adlı kaydırakla, en üstteki kadın katından en alttaki erkek katına iniş yapılabilen mağazada dijital vitrin kullanılıyor. 4 katlı WEPUBLIC’te erkek, kadın kozmetik ve aksesuar, kadın hazır giyim, kadın ayakkabı ve home&gift alanları yer alıyor. Ayrıca mağazada skylight tavan, Petra Coff ee, Chado Tea, Seslenen Kitap, şarj alanı, iPad zone, Water Bar ve sürekli yenilenen Pop-Up alanları bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir