Boyteks, iki yılda 35 milyon euroluk yatırım planlıyor

Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, yatırım kapsamında ek tesis kurmalarının yanı sıra mevcut tesislerini yenileceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Yatak ve döşemelik kumaş ile halı üretimi alanında faaliyet gösteren Boyteks Tekstil, 2016 ila 2017 yıllarında toplam 35 milyon euro tutarında yatırım planlıyor. Yatırım kapsamında ek tesis kurmalarının yanı sıra mevcut tesislerini yenileceklerini açıklayan Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, şu anda Kayseri fabrikalarında ek tesis kurma çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi. Yıldırım, tesisin tamamlanmasıyla örme kumaş kapasitelerinin yüzde 20 artacağını bildirdi. 2015 yılını yüzde 20 büyümeyle geride bıraktıklarını söyleyen Yıldırım, markalı ürün ihracatında ise Türkiye'de ilk 10 firma arasında yer aldıklarının altını çizdi. Etkin risk yönetimi ve operasyonel sürece yaptıkları yatırımla küresel pazarın önde gelen firmaları arasında yer aldıklarına dikkat çeken Yıldırım, halen 100 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini verdi. 

Yatak kumaşı, döşemelik kumaş, kadife kumaş, çözgülü örme, ofis ve bahçe mobilyası kumaşları ile makine halısı imalatı yaptıklarını dile getiren Mustafa Yıldırım, endüstriyel tekstilin her alanında müşteri taleplerini karşıladıklarını aktardı. Mobilya ve yatak üreticilerinin kumaşa dair ihtiyaç duyacağı bütün ürünleri sunabilen bir konsept anlayışıyla çalıştıklarını bildiren Yıldırım, "Köklü ilişkilerimiz ve inovasyona yaptığımız yatırımlar, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda bizi farklı kılıyor. Bu yıl Cooler ve Romance başta olmak üzere, yatak kumaşı koleksiyonumuza giren beş yeni ürünü pazara sunduk. Döşemelik kumaşta çok farklı ihtiyaçlara cevap veren bir firma haline geldik. Halı üretim tesislerimiz şu an Türkiye’nin en modern tesislerinden biri. Bütün ürün gruplarında müşterilerimize ve onların ürünlerine değer katma ve farklılıkları ortaya koyan inovatif yaklaşımları sunma gayreti içindeyiz" dedi. 

Bursa’da yer alan döşemelik kumaş fabrikasında yaklaşık 25 bin metrekare yeni kapalı alanın inşaatını tamamladıkları bilgisini veren Mustafa Yıldırım, ayrıca buradaki üretim tesisinde ürün gamına ekledikleri ofis ve bahçe mobilyası kumaşıyla mobilya sektörünün her türlü kumaş ihtiyacını karşılayabilecek konuma geldiklerine dikkat çekti. Yıldırım, "Müşterilerimiz nasılki bir konsept mağazada evi için aradığı her şeye ulaşabiliyorsa bizden de kumaş anlamında aradığı her şeyi bulabilir" şeklinde konuştu.