Brisa net kârını yüzde 92 artırdı

Şirketin kârı ilk çeyrekte 50 milyon liraya ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Brisa, 2014 yılının ilk çeyreğinde net karını yüzde 92'lik artışla 49,6 milyon liraya yükseltti.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre şirket, Ocak-Mart 2014 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirlerini yüzde 22 artırarak 388 milyon liraya çıkardı. Şirketin aynı dönemde net dönem karı ise yüzde 92'lik artışla 49,6 milyon lira oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Türkiye'de Aralık 2013'ten bu yana döviz kurunda yaşanan artışın, özellikle ithal ürün ve hammadde fiyatlarının yükselmesine yol açtığını belirtti. 

Bayman, şunları kaydetti:

"Brisa olarak yılın ilk çeyreğinde, ihracat yapan bir firma olmanın avantajını kullanmak suretiyle ihracat/iç pazar dengesini kurarak ve karlılığı optimum seviyeye çıkaran stratejileri uygulayarak döviz kurundaki artışın olumsuz etkilerini en az seviyeye indirdik. Bu gelişmeler doğrultusunda, tüm kanallardaki toplam satış gelirlerimiz yüzde 22, toplam net karımız ise yüzde 92'lik bir artış kaydetti. Yurtdışı satış gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51'lik artış kaydederken Almanya, Hollanda ve Danimarka'da yeni iş ortakları ile distribütörlük anlaşmaları yaptığımızı da belirtmek isterim."

Brisa'nın net karını 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 92 oranında arttırmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Bayman, 2014 yılında Brisa'nın "gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak" vizyonu doğrultusunda, sürdürülebilir karlı büyüme misyonuyla Türk ekonomisine ve paydaşlarına değer katacağını dile getirdi. Bayman, araç sahiplerine yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceklerini de ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir