Bu yıl kurulan Matador Mutfak, pazara ortak oldu

Matador Mutfak Genel Müdürü Topal, "Bu yılın ilk 4 ayında müşteri portföyümüzü oluşturarak, 8 ay içinde yüzde 60 büyüme kat ettik. Şu anda bölge pazarının yüzde 35’ine hâkimiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELTEM AHATOĞLU

MERSİN - Bu yılın ilk çeyreğinde kurulan Matador Endüstriyel Mutfak, e-ticarette söz sahibi olmak istiyor. Firma sitesi üzerinden yurtiçi ve uluslararası işletmelere ürün satışı ve kurulum hizmetlerinin yanı sıra, anahtar teslimi proje ve özel ölçüye göre imalat hizmetleri sunuyor.

Şirketin kısa süre içinde büyüdüğünü anlatan Genel Müdür İsa Topal, “Mersin merkezli ve 2 ortaklı firmamızla Tüm Türkiye’ye endüstriyel mutfak ekipmanları satıyoruz. Yurtdışında ise Türkmenistan, Ukrayna ve Fransa’ya satış hizmeti sunuyoruz. Bu yılın ilk 4 ayında müşteri portföyümüzü oluşturarak, 8 ay içinde yüzde 60 büyüme kat ettik. Şu anda bölge pazarının yüzde 35’ine hâkimiz” dedi.

2016 yılı cirolarının 2 milyon TL olduğunu ifade eden Topal, 2017’de ise 3 kat büyüyerek 6 milyon liralık ciroya ulaşacaklarını vurguladı. Satışlarının yüzde 30’unu e-ticaret üzerinden yaptıklarını kaydeden Topal, “Teknolojinin günlük hayatımızda vazgeçilmez unsur olması ile birlikte alışveriş de dijital ortamda şekillenmeye başladı. Birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de e-ticaret daha fazla kar marjı olan bir pazarlama ve satış alanı. Biz satışlarımızın yüzde 70’ini mağazamız, yüzde 30’unu ise e-ticaret üzerinden internet sitemiz aracılığıyla yapıyoruz. E-ticarette İngilizce, Arapça ve Almanca olmak üzere 3 dil özelliği sunuyoruz. Otel, restoran ve kafeterya ekipmanları konusunda mutfağa dair ne varsa, her çeşit ürüne sahibiz. Aynı zamanda aracılık hizmetleri de yaparak, her türlü endüstriyel ürün teminini sağlıyoruz. 2016 satış hedefimizi tutturduk. 2017’de ise Mersin’de açılması öngörülen 30 otelin 3’te 1’inin endüstriyel mutfak satış ve kurulumunu gerçekleştirmeye odaklandık. Bu sayede yüksek cirolu bir yıl geçireceğimizi umut ediyoruz” diye konuştu.

Kur artışı nedeniyle ürün zamlandı, satışlar azaldı

Topal, 2016’nın Temmuz ayından sonra sektörde ‘duraksama’ dönemi yaşandığını da anlattı. Bunu sektörün hammaddesi olan kromun ithal ürün olmasına bağlayan Topal, “Döviz kuru artınca, yurtdışından ithal ettiğimiz krom yüzde 20 oranında zamlandı. Hammadde olarak kullandığımız krom fiyatındaki artış nedeniyle biz de ürünlerimizi yüzde 25 oranında zamlı fiyatla satmaya başladık. Bu zam oranı tüketicinin alım gücünü zorladığı için satışlarımız yılsonunda azaldı. 2017’nin Şubat ayından itibaren sektörün canlanacağına inanıyoruz” dedi.