Burulaş, Bodrum ve Çeşme'ye uçacak

Burulaş, havayolunda da kendi filosunu kurdu, destinasyonu genişletti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

 

BURSA - Denizyolundan sonra hava taşımacılığında da kendi filosunu kuran Burulaş, 8’er kişilik 3 adet Cessna 208 Caravan tipi uçak aldı. Burulaş, kendi uçaklarıyla İstanbul’un yanı sıra bandırma, Bodrum ve Çeşme’yi de destinasyonuna kattı.

Seabird havayollarıyla yollarını ayıran Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Burulaş, kendi filosunu kurdu. Deniz taşımacılığında olduğu gibi hava taşımacılığında kendi filosuyla faaliyet göstermeyi tercih eden Burulaş, 8’er kişilik 3 adet Cessna 208 Caravan tipi uçak aldı. Burulaş, bundan sonra Airsea markasıyla yoluna devam edecek. Öte yandan filosunu genişleten Burulaş, ayrıca Gemlik-İstanbul havayolu seferlerine Bandırma, Bordum ve Çeşme’yi de ekledi. İstanbul - Bursa arasını deniz uçağı seferleri ile 20 dakikaya indiren Burulaş, Airsea markasıyla uçuş rotasına eklediği İstanbul – Bodrum ve Bursa - Bodrum seferini de yaptı. İstanbul’dan karayoluyla 11 saat süren Bodrum yolculuğu Airsea ile 1 saat 45 dakikaya indi. Burulaş Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkçi, yeni rotada ilk uçuşu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, Bodrum ve Çeşme’ye haftanın 4 günü, Bandırma’ya ise her gün uçuş yapılacağını kaydetti. Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi olmak üzere haftanın 4 günü tek uçuş olarak yapılacak Bodrum Yalıkavak ve İzmir Çeşme seferleri 250 TL’den başlayan fiyatlarla gerçekleşirken, İstanbul’dan karayoluyla 7 saat süren Çeşme yolculuğu 1 saat 25 dakikaya ve11 saat süren Bodrum yolculuğu ise 1 saat 45 dakikaya iniyor. Yine karayoluyla 5 saati bulan Bursa – Çeşme arası ve 8 saati bulan Bursa- Bodrum arasındaki mesafe AirSea ile iki saatten daha da kısa zamanda kat edilmiş olacak.

İstanbul – Bandırma’ya haftanın her günü günde 3 uçuş şeklinde yapılacak seferlerin fiyatı da 150 TL olarak belirlendi. Deniz yoluyla 2,5 saat, karayoluyla 6 saat süren İstanbul- Bandırma arası AirSea ile sadece 35 dakikaya iniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir