Büyükçekmece Gölü’nde ‘masalı’ yeniden başlatacaklar

Mesa ve Nurol firmaları 20 yıl önce Büyükçekmece Gölü kenarında satın aldıkları 1 milyon metrekarelik arazide 159 villadan oluşan Yeşilyaka projesine başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

leyla_ilhan-004.jpg

Sektördeki geçmişleri 50 yıla dayanan Mesa ve Nurol firmaları Bahçeşehir’den sonra ortaklıklarını Büyükçekmece göl kenarına taşıdı. İki firma bölgede 20 yıl önce satın aldıkları 1 milyon metrekarelik arazide 159 villadan oluşan Yeşilyaka projesine başladı. Arazinin 320 bin metrekaresinde hayata geçirilen Yeşilyaka’nın yüzde 85 yeşil alana ayrıldı. İlk etapta 56 villanın bulunduğu “Yeşilyaka Koru” bölümünün satışa çıktığı projede Söğüt ve Sedir” olmak üzere iki farklı tip villadan oluşuyor. 56 villanın büyüklükleri 369 ile 379 metrekare arasında değişiyor. Söğüt'te fiyatlar 2 milyon 510 bin TL – 2 milyon 936 bin TL, Sedir'de ise 2 milyon 553 bin TL – 2 milyon 814 bin TL arasında değişiyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysan, 350 bin metrekarelik alanda yapılacak Yeşilyaka projesinin sadece arazinin yüzde 15’ni kapladığını, geri kalan alanın ise yeşile ayrıldığını belirterek, “Projedeki villaların 1000 metrekareli bahçeleri olacak” dedi. Bütün masalların hep tek ya da iki katlı binalarda geçtiğine değinen Boysan, “Çok katlı yapıların başlamasıyla masal bitti derken, burada masalı yeniden yazıyoruz. Projeden ev sahibi olanlar için eve dönüşü keyifli hale getireceğiz” diye konuştu. 

Türkiye’de insanların yüzde 18-19’u bahçeli evde yaşıyor 

Türkiye’de bahçeli ev oranının az olduğunu kaydeden Boysan, Amerika’da insanların yüzde 88’nin, İngiltere’de 78’nin, Almanya’da ise insanların yüzde 75’nin bahçeli evlerde yaşadığına dikkat çekti. Erhan Boysan Türkiye’de ise bu oranın yüzde 18-19 arasında olduğunu belirtti. Toplantıda konuşan Nurol Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan, "Nurol olarak bu yıl 50 yılını kutluyoruz. Mesa ile birlikte daha önce Bahçeşehir’de bir şehir kurduk. Birlikte oluşturduğumuz bu güveni Yeşilyaka’da taşıyoruz” dedi. Mesa Genel Müdürü Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu’da 320 bin metrekarelik alanda yapılacak 159 villanın 410 milyon TL’lik yatırımla yapılacağını anlattı. Salon büyüklüğü 60 metrekare olan villaların 5+2 şeklinde tasarlandığını ifade eden Bıyıklıoğlu, villa mutfakların büyüklüğünün ise 25 ila 30 metrekare arasında değiştiğini söyledi. 56 villanın 3 bin ağacın dikileceği korunun yanında inşa edileceğini aktaran Bıyıklıoğlu, metrekaresi 7 bin 130 TL olan projenin yüzde 35’nin ise satıldığını kaydetti. 

Çocuklar için zengin aktivite alanları mevcut 

Proje, 3. Havalimanı ve çevresindeki Atakent, Halkalı, Bahçeşehir gibi gelişen bölgelere komşu. Hadımköy Otoyolu gişelerine 5 dakika mesafedeki Yeşilyaka projesinde çocuklar için tırmanma duvarı, ağaç evler, kaykay pistleri ve yaş guruplarına göre özel dizayn edilmiş parklar gibi aktivite alanları yer alıyor.

Lansmana özel yüzde 5 indirimli satılacak 

Yeşilyaka projesi, mayıs ayında lansmana özel ödeme koşulları ile sunuluyor. Lansman döneminde yüzde 5 indirim uygulanıyor. Ödeme planında, yüzde 20 peşin, birinci ve ikinci yılda yüzde 20 ödeme ile kalan yüzde 40’lık bölüm vade farksız 36 aya bölünüyor. Peşin ödemelerde ise, lansman indirimine ek olarak yüzde 15’lik bir indirim fırsatı sunuluyor. 4 etaplı Yeşilyaka’nın ilk bölümündeki 56 villa, Ekim 2017’de teslim edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir