Canlar Mekatronik "TECHsmart" ile yüzde 115 büyüdü

Canlar Mekatronik yüksek verimlilikle çalışan yeni ürünleri "TECHsmart" ile yüzde 115 büyüdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ender YAZICI

TEKİRDAĞ - Tekstil sektörüne kumaş boyama ve apre makineleri çözümleri sunan Canlar Mekatronik, 2016'yı bir önceki seneye göre yüzde 115 üzerinde bir büyüme ile bitirdi. Ar-Ge çalışmaları sonucu 2015 yılı sonunda yeni ürünleri olan TECHsmart'ın kendilerine olumlu yansıdığını belirten Canlar Mekatronik Genel Müdürü Fethi Özkök, TECHsmart'ın tükettiği düşük miktardaki su, elektrik ve buhar ile ön plana çıktığını, boyadığı kumaş çeşitliliği olarak da çok büyük fark yarattığını söyledi.

Geçen yıllarda 10-12 adet aylık üretimleri varken şu an aylık 25 adetlere çıktıklarını anlatan Özkök, ayda 25 makine yapabilmenin sırrının otomasyondan geçtiğini belirtti. Yurtiçi ve dışından gelen yoğun talepleri karşılayabilmek için yeni robotik kaynak hattı kurarak ve 2017'de yüzde 40 kapasite artışına giderek 35 adet makineyi üretmeyi hedefl ediklerini belirten Fethi Özkök, "Şu an gelen talepler bize bu rakamlara çok rahat gelebileceğimizi gösteriyor" dedi.

Özkök, bu yıl ise yüzde 30 iç pazara, yüzde 70 ihracata çalışmayı planladıklarını anlattı. 20'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Özkök, yeni hedeflerinin Güney Amerika olduğunu vurguladı. Yeni girilen pazarlarda olgunlaşmak için minimum beş yıl gerektiğine dikkat çeken Özkök, "3-4 yıl hiçbir şey satamayabilirsiniz. Emek verildikten sonra gerekli kazanımlar oluyor. Örneğin bizim şu anda Asya-Pasifik pazarında 100'ün üzerinde müşterimiz var" dedi. Uluslararası fuarlara da katıldıklarını belirten Özkök, bu büyük fuarların tanınırlıklarında büyük etki yaptığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir