Carlyle Grubu, GLC'deki hissesini Philips'e sattı

The Carlyle Group, General Lighting Company'deki yüzde 30 hissesinin, Royal Philips'e satışı için kesin sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel alternatif varlık yönetimi şirketi The Carlyle Group, General Lighting Company'deki (GLC) yüzde 30 hissesinin, Royal Philips'e satışı için kesin sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

Carlyle açıklamasına göre, Alliance Holding ve Hejailan Grubu'nun da Carlyle ile birlikte hisselerini satmaya karar vermeleri neticesinde, çoğunluk satışı gerçekleşti.

Carlyle, GLC yönetiminde bulunduğu 4 yıl içerisinde Suudi-odaklı işletmenin otuzdan fazla pazarda faaliyet göstermesine ve uluslararası aydınlatma sektöründe önemli bir oyuncu haline gelmesine katkıda bulundu. GLC bu süreç zarfında, Malezya'nın en büyük aydınlatma şirketi olan Davex'i satın alarak, bir diğer üretici firmayı bünyesine katmasının yanında, Güney Doğu Asya'daki hızla büyüyen ekonomilere erişim de kazandı. Afrikada oluşturduğu satış ekibi ve kilit şehirlerde genişlettiği distribütör ağı, GLC'nin 12 Afrika ülkesinde ürün satışını sağladı. Riyad'da yüksek hacimli aydınlatma ürünlerinin imalatı için faaliyete geçirilen 3'üncü fabrikanın inşa edilmesiyle imalat ikiye katlanarak yılda 15 milyon üretim hacmine ulaştı. Yapılan ortak girişimlerle GLC'nin vazgeçilmezi, yeni jenerasyon LED teknolojileri üretildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GLC Üst Yöneticisi (CEO) Fahad Al-Hobayb, bu işi daha verimli bir işletmeye dönüştürmelerinde Carlyle'nin çok değerli bir ortak olduğunu belirterek, "Philips ile gelecek ortaklığımıza doğru ilerlerken bu başarıyı devam ettirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Carlyle MENA Murahhas Üyesi ve Eş Başkanı Firas Nasir ise Carlyle'nin ortakları ve GLC'nin yönetim ekibiyle yakın iş birliği yaparak, GLC'nin başarılı girişimleriyle ürün geliştirmesine ve coğrafi olarak yayılmasına katkıda bulunduğunu belirterek, "GLC, Carlyle'ın Orta Doğu ve Türkiye'de yaptığı yatırımlardan biridir, bölgede mükemmel fırsatlar görmeye devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir