Carrefour'la ilgili alınmış karar yok

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Dinçer "Bize ulaşmış ya da bu konuda alınmış bir karar yok. Açıklamayı fazla abartmamak lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Carrefour'un Türkiye'den çıkacağına yönelik kendilerine ulaşmış bir karar olmadığını belirterek, "Açıklamayı abartmamak lazım" dedi.

Fransız perakende devi Carrefour'un Türkiye'den çıkacağına yönelik haberleri CNBC-e'nin canlı yayınında değerlendiren Dinçer, "Bize ulaşmış ya da bu konuda alınmış bir karar yok. Açıklamayı fazla abartmamak lazım. Türkiye'nin Carrefour'un portföyü içindeki ağırlığı yüzde 1-1.5 civarında. Öncelikli değildir ama finansal performansın onları da memnun etmediğini biliyoruz. Aralık ayında biz de stratejik opsiyonları değerlendireceğimizi açıklamıştık. Ümit ediyorum ki, yıl sonuna kadar bir yol alınmış olacak. Yeni CEO'nun göreve gelmesi bazı kararların alınmasını geciktirdi. Yeni CEO 'hangisinden çıkarsam daha iyi olur'un detaylı analizini yapacaktır."

Türkiye'de yüzde 100 paya sahip olma konusunun gündemdeki yerini koruduğunu belirten Dinçer, "Carrefoursa'yı satın almaktan korkmayız. Ama ne kadar değer yaratıyorsunuz ona bakıyoruz" dedi.

Carrefour'un yeni CEO'su Georges Plassat'ın dünkü açıklamaları Carrefour'un çıkış sinyali olarak algılanmıştı. Küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle şirketi toparlamanın zaman alacağını dile getiren Plassat, Türkiye’deki operasyonlarını devam ettirmelerinin belirsiz olduğunu söylemişti.

( Ntvmsnbc)

Bu konularda ilginizi çekebilir