Carrefoursa’dan ucuz balığa 7 milyon TL’lik yatırım

CarrefourSA, 7 milyon TL yatırımla reyonlardaki balık çeşidini artırıp fiyat avantajı sunarak 8 bin ton balık satışı hedefine ulaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, müşterilerinin bol çeşitle ucuz balığa ulaşması için başlattığı yatırımları sürdürüyor. CarrefourSA, 2018 yılında su ürünlerine yaptığı 7 milyon TL yatırımla reyonlardaki balık çeşidini artırıp fiyat avantajı sunarak 8 bin ton balık satışı hedefine ulaşıyor.

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu; bu yıl arz – talep dengesi doğrultusunda müşterilere 138 farklı su ürünü sunduklarını, balığa olan ilginin av mevsiminin de başlamasıyla arttığını, böylece Eylül ve Ekim aylarında balık satışlarının et satışlarına yaklaştığını söyledi. Fiyatları çok aşağı çekmek için yatırımlar yaptıklarını belirten Kartallıoğlu, ekmek fiyatına hamsi sattıklarını kaydederek, Ekim ayında 500 bin adet palamut 100 ton hamsi sattıklarını belirtti.

Tedarik zincirinin genişletilmesi, satın alma hacminin artırılması, lojistik sisteminin yenilenmesi ve balık reyonlarının değişimine uzanan yatırımlar yaptıklarını anlatana Kartallıoğlu, “Türkiye’de balık tüketiminin dünya ortalamasına oranla kişi başı 5,5 kilogram gibi çok düşük bir seviyede. Avrupa’ya ise bu 23 kilolara çıkıyor. Türkiye’de sadece Karadeniz bölgesinde 20 kilo. Bu vesileyle su ürünlerine yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Kartallıoğlu, yatırımları şöyle anlattı: “Sezonda 70 – 80 farklı çeşit ürüne yer vermeye başladık. Yatırımlarımızın devamı olarak 2017 yılında Gebze’de 1 milyon TL yatırımla Su Ürünleri Platformu kurduk. Yine 2017 yılında 110 marketimizde balık satışı gerçekleştirirken bu yıl balık satılan market sayımızı 7 milyon TL yatırımla 27’si Hiper, 112’si Süper, 21’i Gurme ve 6’sı Gima olmak kaydıyla 166’ya çıkardık. Marketlerden Su Ürünleri Platformu’na, saha operasyonundan yönetimine kadar su ürünleri için 281 kişi görev yapıyor.”

Çocuklu aileler, haftada 1 – 2 kez balık satın alıyor

Balık satışlarının, ürün çeşitliliğinin bolluğu ve tazeliğiyle doğru orantılı olduğunu belirten CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ali Nadir Akan, geride bıraktıkları bir yıl içinde müşterileri nezdinde balık satışlarının gözle görülür bir şekilde arttığını vurgulayarak, “Özellikle çocuklu ailelerin, en az hafta 1 – 2 kez balık satın aldığını gözlemledik. Son bir yıllık satış bilgilerimizi göre balığa en çok ilgi duyan illerin başında Adana ve Ankara geliyor. Bu yerlerde müşterilerimizin sepeti somon, levrek, çipura ve hamsiden oluşuyor” dedi.

‘Üreticilerle bu fiyatta mal almayız diye kavga ediyoruz’

Organize perakendenin Her zaman enflasyonla savaştığını kaydeden Kartallıoğlu, “220 üründe şuan yüzde 10 kalıcı indirimi mevcut. Bundan öte bizim sattığımız dört üründen biri hep promosyonlu. Şu an yüzde 50 indirimli ürün de var. Üreticilerle bu fiyattan mal almayacağız, bu artışı kabul etmiyoruz diye her gün kavga ediyoruz. Fiyat artışını tüketicimizi yansıtmamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.