Çift Kartal'a Ukrayna’dan joint venture teklifleri yağıyor

Ukrayna'da çok sayıda değirmen kuran Çift Kartal Değirmencilik'e, çok sayıda ortak girişim teklifi geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YEŞİM ARDIÇ

ANKARA - Tahıl rekoltesini son 15 yılda iki kat arttırarak 60 milyon tona çıkaran Ukrayna’da, üretim artışı Türk değirmencilik sektörüne yönelik talebi de yükseltti.

DEİK Ukrayna-Türkiye İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Çift Kartal Değirmencilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Fikri Saatçioğlu, bugüne kadar 45’e yakın değirmen kurdukları ülkede, firmalardan çok sayıda joint venture(ortak girişim) teklifleri aldıklarını söyledi.

Türk değirmencilik sektörünün global pazarda önemli bir yere sahip olduğunu ve Türkiye’nin bu alanda en rekabetçi ülkeler arasında yer aldığını belirten Cihangir Fikri Saatçioğlu, Çift Kartal Değirmencilik olarak ise bugüne kadar dünyanın 50 farklı ülkesinde değirmen tesisi kurdukları bilgisini verdi. Çift Kartal’ın Ukrayna’da satışlarının artmaya başladığı 2000’li yıllarda 30 milyon ton olan rekoltenin, bugün 60 milyon tona çıktığı bilgisini veren Cihangir Fikri Saatçioğlu, “ABD’deki teknolojiyi bugün Ukrayna’da kullanmak mümkün olsaydı, rekolte 100 milyon tonun üzerinde olurdu” dedi.