Çilek Mobilya'dan Bosnalı çocuklara yardım eli

Çilek Mobilya'nın Bosna'daki sel felaketinden etkilenen çocuklara yardım için yolladığı 13 tır dolusu malzeme ülkeye ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA  - Çilek Mobilya, Bosna Hersek'teki büyük sel felaketi sonrası 13 tır dolusu malzeme göndererek Bosnalı çocuklara yardım eli uzattı. 

Şirketin tırları, Bosna Hersek'te son 120 yılın en etkili yağışlarıyla nehirlerin taşması sonucu meydana gelen seller sebebiyle evsiz kalan, eşyalarını kaybeden ve barınma sorunu yaşayan yüzlerce çocuğa yardım etmek üzere dün gece ülkeye ulaştı. Çilek tırlarında, bir çocuğun odasında ihtiyaç duyulabilecek mobilyadan aksesuara birçok malzeme bulunuyor.  

Yardım eşyaları, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Bosna'da kurulmuş olan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) aracılığıyla afetten en çok etkilenen Bosanski Şamats, Doboy, Maglay, Ocak, Olovo ve Oraşye kentlerinde ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. 

BİGMEV çalışanı Adis Alagiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağışın Türkiye'nin Bosna Hersek'teli sel mağdurlarına yaptığı büyük yardımların sadece bir parçası olduğunu söyledi. Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Canko'nun da yardımların toplanması ve ulaştırılmasında büyük katkıları olduğunu belirten Alagiç, "Çocuklar için yatak, şilte, dolap, çalışma masaları, bebek yatakları, halı ve gerekli diğer ev eşyalarını Bosna Hersek'e ulaştırdık. Birçok çocuk sel felaketinde odasını ve eşyalarını kaybetti. Dolayısıyla bu yardım büyük anlam taşıyor" dedi. 

Şirket çalışanı İlhan Keskin de kardeş halk olarak gördükleri Bosna Herseklilere yardım etmekten dolayı hissettiği mutluluğu dile getirdi. Cuma günü Bosna Hersek'e vardıklarını belirten Keskin, "Umarım böyle bir felaket bir daha kimsenin başına gelmez. Biz elimizden geldiğince sel mağdurlarına yardım edeceğiz" diye konuştu. 

Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek, daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan yardımın çocukların ihtiyaçlarını karşılamanın yanında psikolojik olarak onlara moral vermesini beklediklerini ifade etmiş ve Çilek'in ihtiyaç sahibi çocukların her zaman yanında olacağını kaydetmişti. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'dan hareket eden yardım tırlarını ve Çilek Mobilya ekibini yolcu etmeye gelerek kampanyaya destek vermişti. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir