Çilek'in 2015 hedefi yüzde 30'luk büyüme

Bu yılı ihracat ve yurt içi dahil yüzde 20'lik büyümeyle kapatmayı planlayan şirketin yönetim kurulu üyesi Talha Çilek, 2015'te ise bu büyümeyi yüzde 25-30 bandına çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Çilek Mobilya AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, bu seneyi yüzde 20 büyümeyle tamamlamayı öngördüklerini belirterek, "2015 yılında ise bu büyümeyi yüzde 25-30 bandına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

Çilek, yaptığı açıklamada, bu yıla üretim ve ihracat bakımından hızlı girdiklerini söyledi. 

İstanbul Mobilya Fuarı'nın 28 Ocak-2 Şubat'ta gerçekleştirildiğini hatırlatan Çilek, orada irtibat kurdukları müşterilerle ilişkilerini hızla geliştirdiklerini anlattı. 

Büyümeyi sürdürdüklerini dile getiren Çilek, şöyle devam etti: 

"2014 yılında Hindistan'da ilk mağaza açan firma olduk. Şu an mağaza sayımızı 8'e yükselttik. Aynı zamanda Pakistan'da da 3 mağazaya ulaştık. Özellikle Asya Pasifik Bölgesi'nde Hindistan ve Pakistan'la başlayarak büyümemiz devam ettiriyoruz. 66 ülkede 444 satış noktamız var. Bu sene Asya Pasifik dışında özellikle Çin'de büyümeler katettik. Çin pazarında on-line satışa başladık. Tabii konjonktürel gelişmelerden dolayı belli başlı bölgelerde düşüşler oldu. Irak ve Libya pazarında düşüşler olmasına rağmen 2014 yılını, ihracat ve yurt içi dahil yüzde 20'lik büyümeyle kapatmayı planlıyoruz. 2015 yılında ise bu büyümeyi yüzde 25-30 bandına çıkarmayı hedefliyoruz." 

"2015 yılına da hızlı ve enerjik başlamak istiyoruz" 

Çilek, bu yıl yurt içi ve dışında 20'şer olmak üzere 40 yeni satış noktası açtıklarını bildirerek, buna gelecek sene de devam edeceklerini aktardı. 

Yurt içinde hem daha önce bulunmadıkları il merkezlerine hem de nüfusu nispeten az ilçelerde satış noktası açacakları bilgisini veren Çilek, şunları kaydetti: 

"Yurt dışında Rusya, Ukrayna pazarından başlayarak bölgemizde yine aynı zamanda güçlü olduğumuz Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve İran'da büyümeyi planlıyoruz. Irak'ta da bu yıl yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen özellikle Kuzey Irak tarafında büyümemizi planlıyoruz. Bunun dışında 2015 yılında Amerika kıtasında da büyümeyi hedefliyoruz. 2015 yılında yine İstanbul Mobilya Fuarı'ndan beklentilerimiz büyük. Bu fuar, uluslararası bir fuar oldu. Buraya dünyanın pek çok ülkesinden çok farklı tarzda satış kanallarında müşteriler akın ediyor. Dolayısıyla bu fuar sonucu 2015'te, bu yıl olduğu gibi hızlı ve enerjik bir yaklaşımla başlangıç yapmayı planlıyoruz."  

Bu konularda ilginizi çekebilir